Compania de Drumuri a primit patru oferte la procedura de achiziție publică ce are ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”. Reabilitarea Podului de peste Brațul Borcea (Podul Fetești) pe A2, lung de aproape 1 km, are o valoare estimată la circa 97 de milioane de lei. În paralel, CNAIR mai derulează o licitație pentru reabilitarea celuilalt pod de pe A2 peste Dunăre, Podul de la Cernavodă.

Podul de la FetestiFoto: Google Street View

Până la termenul limită, CNAIR anunță că au depus oferte următorii agenți economici:

1. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU S.A. - VÁHOSTAV – SK A.S.

2. Asocierea AUTOPRIMA SERV S.R.L - LUCONSA BM

3. Asocierea SC MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD

4. SPIC INTERNAZIONALE

„Podul peste bratul Borcea, în lungime de 970 m este o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră”, notează CNAIR.

Proiectul de reabilitare a podului va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile - Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea estimată a procedurii de achiziție publică este de 96.791.664,03 lei.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 24 luni, iar perioada de garanție de minim 36 luni.

Concomitent cu această procedura de achiziție, CNAIR a demarat în cursul anului 2020 și procedura de achiziție publică ce are ca obiect „Realizarea lucrarilor de Reabilitare a Podului de la Cernavoda, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, cu o valoare estimata de 81.027.397,83 lei. Pentru aceasta procedura, comisia de evaluare analizează ofertele depuse.