Ministrul Transporturilor, discuție cu proiectanții de pe rutier: „Nu mai accept documentații făcute prost, doar pe principiul “lasă că merge și așa” / Drulă cere proiectanților feedback pentru întocmirea corectă a caietelor de sarcini la licitații

de C.V.     HotNews.ro
Miercuri, 13 ianuarie 2021, 16:23 Monitorizari | Proiecte Infrastructura >> Articole


Discutie intre Drulă si proiectantii de pe rutier
Foto: MTI
„Nu e normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziție publică și la sfârșitul lor să nu avem rezultatele pe care le dorim, că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o întâlnire cu proiectanții care lucrează pe obiectivele de infrastructură rutieră. Drulă a subliniat că „e bine să avem mai multă onestitate în această relație, din partea ambilor parteneri: stat și privat. Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalți”.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a participat astăzi, 13 ianuarie, la o întâlnire, organizată de CNAIR, cu proiectanții care lucrează pe obiectivele de infrastructură rutieră.

„Le-am cerut determinare și profesionalism pentru că munca lor este o etapă foarte importantă în cadrul unui proiect de infrastructură și de ea depinde derularea întregului obiectiv. Avem mulți specialiști buni în acest domeniu, iar pregătirea lor trebuie valorificată prin proiectele de infrastructură pe care le vom dezvolta în următorii ani”, a spus ministrul, conform unui comunicat de presă transmis de Minister.

Cătălin Drulă a subliniat că „e bine să avem mai multă onestitate în această relație, din partea ambilor parteneri: stat și privat. Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalți”.

Ministrul a asigurat că proiectanții vor avea în instituția pe care o conduce un partener și că procesele din sectorul public se vor desfășura „cu mai multă transparență și mai simplificat”.

„Știu că și etapa de proiectare poate fi făcută profesionist, astfel încât proiectele de infrastructură să fie implementate la timp. De aceea o să pun accent pe dezvoltarea capacității administrative. Nu mai trebuie să fie livrate materiale de slabă calitate, doar pe principiul că “merge și așa”, a subliniat Cătălin Drulă.

Ministrul a mai adăugat că s-a mirat „de multe ori că nu există o voce mai puternică a industriei, a industriei de construcții sau de proiectare care să contribuie la întocmirea corectă a caietelor de sarcini, la condițiile contractuale, astfel încât să nu ne mai furăm căciula. Nu e normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziție publică și la sfârșitul lor să nu avem rezultatele pe care le dorim, că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza”.

Drulă a mai precizat că este mereu adeptul dialogului și că orice problemă apărută poate fi rezolvată prin schimbul de idei și găsirea rapidă de soluții.

Vezi și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7406 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  he, he (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 17:01)

  comentacu [utilizator]

  documentatiile prost facute au si ele rostul lor...lasa ca invata dl ministru la ce e buna o documentatie prost facuta
 • +3 (3 voturi)    
  pai sunt facute asha intentionat (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 18:36)

  bogdan1477 [utilizator]

  Cand ai tunel de 10 km prin munte si tu ai prospect geo in 3 puncte, cine se baga la licitatie? Ca e ca la poker pe NV. Si doar cine trebuie are si informatiile alea sau stie ca ulterior va putea cere bani in plus, si stie cat sa liciteze...
  Ideea cu pus potentialii participanti la licitatie sa verifice documentatia si sa dea cu ea de cap proiectantului e una buna, si ar trebui dublata cu penalitati de plata cand proiectul e facut la misto.


Abonare la comentarii cu RSSde zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by