Un pasaj rutier și o secțiune de drum nou vor fi construite pe DN21 la Drajna, peste DN31A Lehliu-Fetești și calea ferată București-Constanța. Compania de Drumuri a semnat contractul de proiectare și execuție de circa 98 de milioane de lei cu firma gălățeană Arcada Company. „Astfel, vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată și timpii mari de așteptare pe relația Slobozia - autostrada A2 - Călărași”, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Pasaj rutier la DrajnaFoto: Catalin Drula / Facebook

CNAIR anunță că miercuri a semnat contractul „Proiectare și Execuție Pasaj denivelat superior DN 21, km 105+500”, cu S.C. ARCADA COMPANY S.A. Valoarea contractului este de 98.120.978,01 lei fără TVA.

Traseul are o lungime de 2,7 kilometri pe traseu nou, din care pasajul denivelat are o lungime de 305 m.

Potrivit ClubFeroviar.ro, în timpul sezonului estival, pe calea ferată București-Constanța trec zilnic peste 80 de trenuri de călători și de marfă, ceea ce face ca timpul de așteptare la barieră să fie extrem de mare.

„Astfel, vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată și timpii mari de așteptare pe relația Slobozia - autostrada A2 - Călărași”, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, termenul contractual este de 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, „dar avem promisiunea constructorului că va face toate eforturile pentru a finaliza în avans față de termen”.

Arcada Company este o firmă din Galați care, printre alte lucrări, a realizat proiectul de extindere a căii ferate până la Aeroportul Otopeni, inclusiv stația din fața terminalului sosiri.