Bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost aprobat, joi, în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament. Tot în cadrul ședinței s-a votat respingerea în bloc a tuturor celor 91 de amendamente depuse, majoritatea lor depuse de către grupul parlamentar PSD. Parlamentarii AUR care au participat la ședință au acuzat respingerea în bloc a amendamentelor și că ședința a fost de fapt „un simulacru de dezbatere”.

Prima autostrada din MoldovaFoto: Captura YouTube

Din cele 91 de amendamente depuse 85 erau de fapt aplicabile ministerului Transporturilor, restul până la 91 fiind depuse de senatoarea Șoșoacă și se refereau la textul general al legii bugetului.

În cadrul ședinței s-a votat ca din cele 85 de amendamente aplicabile bugetului Ministerului Transporturilor, reprezentanții grupului PSD să aleagă și să susțină doar 10 dintre amendamentele depuse.

La final, parlamentarii din comisiile reunite pentru Transporturi au votat respingerea în bloc a tuturor amendamentelor cu 18 voturi ''pentru", 10 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Apoi, senatorii şi deputații au avizat bugetul Transporturilor cu 18 voturi "pentru" şi 12 "împotrivă".

Prezenți la ședință, parlamentarii AUR au acuzat modul în care au fost respinse amendamentele.

„Nu putem să respingem sau să aprobăm așa în bloc 91 de amendamente. Poate printre ele sunt unele chiar bune sau cu care chiar și ministrul să fie de acord. E un simulacru ce faceți. Să vă fie rușine”, a spus unul dintre parlamentarii AUR către președintele de ședință.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2021 este de 14,12 miliarde de lei, cu aproape 10% mai mare față de execuția bugetară pe 2020.

Totodată, bugetul prevede o alocare de circa 8 miliarde de lei (+31%), pe alocările pe proiectele din fonduri europene, o sumă dublă chiar față de cât s-a reușit să se cheltuiască în 2019.