Un drum expres de circa 100 de kilometri lungime ar urma să se construiască între Craiova și Târgu Jiu. Deocamdată, însă, Compania de Autostrăzi a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare, circa 20 de milioane de lei cu un termen de predare de 20 de luni.

DX Craiova - Tg. JiuFoto: MT

„Azi am participat, la sediul CNAIR, la semnarea contractului pentru proiectarea „la cheie” (studii geotehnice, arheologice, topografice, de mediu, avize, acorduri, autorizații) pentru drumul expres Craiova - Târgu Jiu (cu o lungime de circa 100 km)”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, noul drum va uni două dintre cele mai importante municipii din Oltenia. „Este legătura Gorjului la rețeaua de drumuri rapide a României, dar beneficiile acestei noi legături se extind spre Valea Jiului/Petroșani, Mehedinți/Baia de Aramă și alte zone”, spune Drulă.

„Acesta este un alt exemplu de proiect important pentru dezvoltarea economică a unei zone a țării prin conectare la rețeaua de drumuri rapide. Drumul expres are separatoare de sens, 2 benzi pe sens, noduri denivelate și nu mai tranzitează localitățile”, a mai detaliat Drulă.

CNAIR a anunțat că miercuri a semnat contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova - Târgu Jiu” cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de execuție este de 24 de luni, împărțit astfel:

- Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere

- 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF)

- 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

- 4 luni pregătirea documentației pentru licitația de execuție.