Un nou pod peste Siret și peste calea ferată va fi construit pe drumul european E581 / DN24 Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, la pachet cu circa 5,6 km de drum nou care să acționeze ca o variantă de ocolire a localității Cosmești. Compania de Drumuri tocmai a semnat contractul de execuție pe circa 113 milioane de lei și cu un termen contractual de 24 de luni.

Pod peste Siret la CosmestiFoto: CNAIR

Miercuri, 17 Martie 2021, a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “Pod nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, km 7+620”.

Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești, anunță CNAIR.

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea OPERES - COSEDIL SPA, cu preţul de 112.987.773,00 Lei fără TVA, iar durata contractului de Proiectare și Execuție este de 24 luni, perioada de garanție a lucrărilor fiind de 120 de luni.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului, mai amintește CNAIR.

„În cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații ale podului existent în vederea desfășurării traficului în condiții de siguranță în timpul execuției podului nou. După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată„, potrivit CNAIR.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

Vezi și: