Zeci de angajați de la metrou care protestau vineri dimineață au pornit un mic concert pe peronul stației Unirii 1. La microfon un sindicalist, acompaniat de acordurile muzicale dintr-o boxă portabilă, cânta în aplauzele celor din jur: „Noi suntem sindicatul din țară cel mai bun!”

Concertul protestatarilor la metrouFoto: Captura video

Pe peronul stației de metrou Unirii 1, zeci de angajați protestatari de la metrou au început să aplaude și să cânte la unison ceea ce pare a fi imnul USLM; sindicatul de la metrou condus de zeci de ani de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi.

Cântecul are la bază melodia patriotică “Trăiască România” însă înlocuiește versurile originale ale lui Adrian Păunescu cu altele:

„Noi suntem sindicatul, din țară cel mai bun!”

sau

„Trăiască libertatea, traiască sindicatul, trăiască Unitatea”

Imagini video transmise de un cititor HotNews.ro

Greva spontană de la metrou declanșată vineri dimineața de câțiva sindicaliști care au coborât pe șine în subteran reprezintă „o acțiune ilegală care dă peste cap viața unui întreg oraș”, a declarat și ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

„O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a reacționat Drulă.

---

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

Citește și: