Metrorex anunță că a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie. Compania a cuantificat atât pierderile rezultate din veniturile neîncasate din timpul zilei de vineri, cât și salariile plătite tuturor angajaților deși aproape întreaga zi a fost fără activitate.

Protestatarii de la metrouFoto: USLM

Premierul Cîțu a declarat în urmă cu o zi că vor fi luate măsuri pentru recuperarea prejudiciilor de la cei care se fac vinovați în urma protestului de vineri de la metrou, inclusiv constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor.

„După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei”, a anunțat Metrorex.

„Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei”, a mai anunțat Metrorex care a precizat că se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție.

Bucureştiul a fost vineri paralizat de greva de la metrou. Peste 250.000 de călători au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan. Vineri dimineață, o parte dintre angajați au coborât în tunel, pe calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Circulația metroului a fost reluată de vineri seară, începând cu ora 22.00.

CITEȘTE ȘI: