După pasajul Domnești, alte două pasaje de tip giratoriu-suspendat peste actuala șosea de centură a Capitalei sunt în lucru, la intersecțiile cu șoselele Berceni și Oltenița. Pasajul de la intersecția șoselei Berceni cu DNCB vine la pachet și cu lărgirea la patru benzi pe o lungime de încă 2,5 km a actualei centuri. Lucrările au demarat anul trecut și sunt executate de către o asociere condusă de o firmă românească, iar pe teren deja au început să se vadă pilele rampelor și a viitorului giratoriu.

Pasajul in constructie de pe centura la BerceniFoto: Captura YouTube

„Imagini noi de pe șantierul Pasajului Berceni, Centura București unde antreprenorul a început așternerea balastului stabilizat pentru lărgirea la 4 benzi pe porțiunea dintre Berceni (DJ401) și Jilava. În continuare se lucrează la realizarea suprastructurilor pilelor care vor susține giratoriul suspendat”, informează Asociația Construim România care publică și un clip video realizat cu drona.

La pasajul Berceni lucrează o asociere de firme românești condusă de către Trameco SA (Selina) din Bihor.

---

Giratoriu suspendat DNCB-Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii

Lungime: giratoriul + 2,5 km

Cost: 30,5 mil euro

Constructor: Asocierea Trameco SA (Selina) - Vahostav SK AS - Construcții Erbașu SA - Grafic Tends SRL

Contract semnat: Martie 2019

Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)

Lucrări începute în: August 2020

Finalizare posibilă (n.r.): Q2 2022

Stadiu la zi: 20%

Intersecția Centură - DJ 401 Berceni

La intersecția cu DJ 401 spre satul Berceni, Șoseaua de Centură trece la nivel, în timp ce pe deasupra va fi construit un sens giratoriu suspendat asemănător cu proiectul de la Domnești. DJ 401 va trece, practic, pe deasupra centurii prin girația suspendată. (foto jos)

---

FOTO: Soluția giratoriilor suspendate (în imagine cel de la Ploiești) va fi aplicată pe Centura de sud a Capitalei la intersecția de la Domnești, intersecția cu Olteniței și intersecția cu Berceni.

„Obiectul principal al contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru Amenajarea unui nod rutier pe Centura București – DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600. Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zonă. În ceea ce privește desfășurarea investiției pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția București și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția Berceni”, transmitea CNAIR la semnarea contractului.

CITEȘTE ȘI: