Demolarea spațiilor de la metrou din stațiile din sectorul 6 va începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare, anunță primarul Ciprian Ciucu.

Spatiile comerciale de la metrouFoto: Hotnews
  • "Da, mizeria tranziției, simbolul prăduirii și ilegalităților anilor ’90, statul în stat, reprezentat de “sindicate”-ul de la metrou trebuie să ajungă la sfârșit. Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor și de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spațiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6", a scris Ciucu pe Facebook.

El spune că marți a primit o adresă a Metrorex în acest sens și lucrează la punerea în legalitate (scâteva formalități) pentru a începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea stațiilor de metrou din sectorul 6.

  • "Poliția Locală și ADP Sector 6 vor elibera spațiile Metrorex de acele chioșcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) și... să nu uităm de #colectiv", adaugă primarul Sectorului 6.

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale a început de miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare, a anunțat Ministerul Transporturilor. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu fiind și el prezent la acțiune. Tot miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale din stația Pipera. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.