Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, promite sprijin și soluții pentru comercianţii de la chișcurile demolate la metrou și spune că, după ce a discutat cu ei, cei mai mulţi au înţeles situaţia. ”Cei care nu au înţeles deloc şi sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale”, afirmă Mihaiu.

demolarea chioscurilor de la statia de metrou Stefan cel MareFoto: Radu Mihaiu Facebook

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou a început miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare, unde primarul sectorului 2 și directorul Metrorex s-au dus cu jandarmii și cu Poliția Locală și au avut loc câteva momente tensionate cu comercianții.

  • "Aplicăm legea, sfidată și băgată sub preș de prea mult timp de către “intangibilii” vechiului sistem.
  • Administrația Domeniului Public și Poliția Locală din Sectorul 2 coordonează acțiunea de la metrou. Chioșcuri construite fără autorizație, ce pun în pericol siguranța călătorilor și care funcționează pe baza unui contract expirat de 2 ani. Pentru orice om de bună credință astfel de lucruri sunt inadmisibile, dar posibile de ani de zile pentru „șmecherii” vechiului sistem. Șmecheri ce tratează metroul Bucureștean drept proprietatea lor privată. Șmecheri ce se cred „stat in stat” și de neatins.
  • Toți suferim din cauza lor - călătorii care sunt puși în pericol, instituțiile țării care sunt vidate astfel de autoritate și sens, dar cel mai mult suferă niște oameni care nu aveau de unde să știe că cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept", a scris pe Facebook Radu Mihaiu.

El spune că a discutat cu comercianții, care nu meritau să fie puși în această situație, și că, deși nu le-a convenit că li s-a întrerupt activitatea, majoritatea ar fi înțeles.

Mihaiu susține că ei vor fi ajutați să își strângă marfa, să își transporte bunurile unde au nevoie și sunt căutate alternative pentru ei.

  • "Cei care nu au înțeles deloc și sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale. Și care acum se chinuie din răsputeri să blocheze acțiunea. Aceeași oameni care acum puțin timp au blocat metroul pentru aceste afaceri fără drept.
  • Nu ne vom opri, aplicăm regulile care sunt valabile pentru toată lumea. Vremea „șmecherilor” intangibili apune. Azi, în Sectorul 2 Legea e lege", adaugă primarul sectorului 2.