Asociația Construim România (ASCORO) a publicat un clip video realizat cu drona în care se observă cum noul drum de legătură cu Vama Giurgiu a început deja să capete contur.
„La 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor de execuție, antreprenorul austriac a realizat un progres fizic de 10% din lucrări”, scrie Asociația.
„Cu o lungime de 5.72 de kilometri, acest drum de legătura va ajuta la ocolirea orașului Giurgiu pentru a ajunge în Vama Giurgiu. Mai mult, chiar și în aceste vremuri de pandemie, tirurile care așteaptă intrarea în țara vecină staționează pe kilometri întregi în orașul Giurgiu. Noul drum de legătura va elibera orașul de o parte a traficului greu și va scurta timpul de deplasare dintre vamă și DN5 pe relația cu capitala. Dacă antreprenorul se va mobiliza bine, ar avea șanse să finalizeze lucrările până la finele acestui an”, mai notează ASCORO.
„Avem un proiect de care eu sunt foarte mândru că îl facem. La intrarea dinspre Bulgaria, la Giurgiu, ne vom urca pe un drum nou, un drum expres, ca o autostradă de 6 kilometri, care ocolește complet Giurgiu și ne scoate în DN5 la nord de oraș. Este un drum cu patru benzi, cu separare pe mijloc, realizat din beton. E o premieră după experimentul eșuat din anii '90 București-Fundulea. Soluția de atunci a dat greș. A fost un exemplu de așa NU”, a explicat ministrul Drulă.
„Acum CNAIR s-a gândit bine să înceapă cu un proiect micuț, un proiect pilot, pentru că astfel de drumuri și autostrăzi din beton se fac că în multe alte țări și există analize că pe un ciclu de costuri, pe durata de viață a drumului, devine mult mai ieftin. Lângă Giurgiu se va lucra mecanizat de către o firmă austriacă ce a mai făcut în România piste de aterizare din beton, deci ar trebui să iasă totul brici”, a declarat Drulă.
„Scăpăm de acea rușine de drum până când intrăm în Vamă. Firma austriacă a promis că-l livrează la finalul anului”, a mai spus ministrul.
Drum de legătură DN5 - Vama Giurgiu
Lungime: 5,72 km
Constructor: PORR Construct
Valoare: 107 mil lei. fără TVA
Contract semnat în: 19.11.2019 (proiectare și execuție)
Lucrări începute: 21 octombrie 2020
Termen contractual: Q4 2022
Daca nu erau utile acele chioscuri dispareau de la sine...
Pe langa sindicat si liderul lor, cateva sute de vanzatoare impreuna cu familiile lor sunt acum ingrijorati cand se gandesc la ziua de maine...
Ati vazut cum bate vandul prin magazinul Unirea? Cum s-au inchis aproape toate magazinele acolo in afara de H&M?
Chioscurile de la metrou reusisera sa supravietuiasca pandemiei economice datorita traficului de la metrou... Dar ce n-a reusit pandemia, a reusit ministrul transporturilor...
Chiar e de aplaudat?
Nimic transparent, niciun proces pus in practica, nimic. Pur si simplu aveti doar modelul Stefan cel Mare si apoi va plangeti cand preiau puterea altii.
Democratia, regulile, legile, nu v-ar interesa. Voi vreti doar Ceausesti si Mihai Vitazu
onorati jurnalisti, sa nu facem doar propaganda, sa mai si cercetam/investigam, iar evaluarile sa le facem pe rezultate, ok? comparativ cu anii trecuti, cu mijloacele si resursele mandatului respectiv si tot ce e relevant
Pe urma, ce treaba are Catalin Drula cu acest proiect început înaintea venirii sale la ministerul transporturilor? Termenul de finalizare este Decembrie 2022. Stadiul în care sunt lucrările în prezent este slab: decopertări, fără poduri, fără turnare beton, deci mai nimic. Nu are cum sa fie gata noua sosea anul acesta.
In al treilea rând, noul drum expres va ocoli localitatea Remus, Giurgiu era ocolit demult. Poate vreți sa ziceți ca nu se va mai forma coada de tiruri la intrarea în Giurgiu și toate vor staționa în zilele aglomerate pe noua bucata de beton, lunga de 5.72 km, care acționează și drept parcare.
S-a turnat beton la fundatiile podetelor desi poate nu e suficient de clar din filmarea facuta. Depinde de graficul de executie (program de executie conform HG1405/2010) daca sunt in intarziere sau daca sunt in avans.
1. Eliberarea avizelor
2. Plata la timp
Ambele sunt la o distanta stelara fata de epoca PSD.
Diferenta o face conducerea CNAIR si conducerea MT.
Unu ca Cuc nici macar nu pricepea ce face.
Singurul pesedist care a inteles ce trebuie facut si a mai deblocat lucrurile a fost Lucian Sova. Dar el a fost nevoit sa mentina o conducere CNAIR foarte slaba. Si nici nu avea sprijin de la finante pentru plati la timp.
Hai, ca e simplu: pentru ca e clar ca e platile sunt facute la timp. Termina mai repede, ia banii mai repede.
O gramada de lucrari din trecut erau blocate si periodic apareau niste politicieni "pe santier" sa injure constructorii lenesi. Ca uite, nu e niciun muncitor pe santier. Realitatea e ca aia nu lucrau fie pentru ca nu aveau avizele, fie pentru ca era clar ca nu sunt bani prinsi in buget pentru ei. Politicienii venisera doar sa faca circ
de ce oare ?
Stiri:
2019: Bulgaria and Romania will prepare an intergovernmental agreement to build a third bridge over the Danube between Svishtov and Zimnicea, Bulgarian Transport Minister Rossen Zhelyazkov and his Romanian counterpart Alexandru-Răzvan Cuc agreed at a meeting in Sofia, Zhelyazkov’s ministry said.
2019:Bulgaria and Romania will turn the first sod of the third bridge over the Danube, Bulgaria’s Premier Boyko Borissov announced. The bridge will connect the Bulgarian town of Svishtov and the Romanian town of Zimnicea. This option was chosen due to the existing local railway link on both sides of the river.
2018:Deputy mayor: A second bridge at Ruse-Giurgiu is a priority
The Danube Bridge in Ruse [opened in 1954, with only one track in each direction for road transport] is the first facility [it’s the only bridge on the 450-km Danube border until the “New Europe” Vidin-Kalafat bridge opened in 2013], and its capacity does not correspond to the ever more increasing flow of light and heavy vehicles in both directions. Its proximity to Bucharest, , puts the construction of a second bridge between Ruse and Giurgiu on the agenda.
2017
SOFIA (Reuters) - Balkan neighbors Bulgaria and Romania aim to build a second bridge over the Danube, connecting Bulgaria’s Ruse and Romania’s Giorgiu in an attempt to improve infrastructure connectivity in the region and attract more foreign investment.
2014
he third bridge between Romania and Bulgaria, over the river Danube, will cost between EUR 200 and EUR 270 million,
The four options are Oriahovo-Bechet, Silistra-Calarasi, Ruse-Giurgiu and Nikopol- Turnu Magurele
SF facut de " Romanian firm called Transproiect 2001."
Vrei sa atragi trafic rutier/feroviar pentru Constanta, nu pentru Varna.
Vrei ca transportatorii sa lase mai multi bani in economia romaneasca, nu cea bulgara sau sarba.
Asta cu "sa mai facem un pod" e ca si cum ai zice in Bucuresti "sa mai facem o sosea suspendata peste cea existenta". Se vor opri ambele in acelasi semafor.
Podul nu e necesar la Giurgiu, ci la minim 20 km in aval sau in amonte pe Dunare.
Anul acesta ar **putea** fi gata. Srie "Finalizare posibilă: Q4 2021".
E o mica mare diferenta intre ar trebui sa fie gata si s-ar putea sa fie gata anul acesta.
Ca de ajuns in vama ajungi relativ usor, problema apare cand vamesii se scobesc in nas si controleaza actele cu viteza melcului.
Vamesii au o placere sadica in a te face sa astepti. Cand e aglomeratie, astepta pana se face coada imensa si abia atunci mai deschid un "fir" de control.
Dar oricum drumu' asta nou e binevenit. Cand te intorci din vacanta si treci prin satu' ala de minoritari, te apuca plansu' si te "bucuri" ca ai revenit in Romanica...
Si pe tronsonul unde s-a desfasurat experimentul esuat s-a lucrat tot mecanizat.
Fiind de profesie inginer software m-as mira sa aiba habar de diferenta dintre cele doua proiecte de executie.
faptul că doar o mică parte din autostrăzile din Europa sunt din beton de ciment ( cu toate că * în multe alte țări și există analize că pe un ciclu de costuri, pe durata de viață a drumului, devine mult mai ieftin*) este cel puțin ciudat. De data aceasta ministrul a plecat după fentă.