De miercuri ora 9.00 restricțiile de circulație pe A2 sunt ridicate în mod etapizat, urmând ca până la ora 14:00, traficul pe acest tronson să se desfășoare în condiții normale, anunță CNAIR. Pe circa 24 de kilometri s-a lucrat de câteva luni pentru reabilitarea tronsoanelor cu dale de beton și reasfaltarea lor. Deși restricțiile pe aceste zone vor fi ridicate până în toamnă, pe Podul de la Cernavodă se va lucra în continuare și vor exista restricții.

Lucrsari de reabilitare pe AutostradaFoto: CNAIR

„Tronsonul de la km 33+100 la km 27+150, aflat sub contract subsecvent (semnat în data de 11.02.2021), avea ca termen de finalizare data de 28.05.2021”, anunță CNAIR.

„Lucrările de reabilitare pe cei 24 km au presupus frezarea pe 8 cm a dalelor de beton, reparații la îmbinările plăcilor, apoi un strat de 2 cm de mortar și un strat de 6 cm de asfalt”, a detaliat și ministrul Cătălin Drulă.

„Mai rămân aproximativ 3 km de reabilitat la toamnă, dar până atunci traficul se va desfășura normal pe ambele sensuri”, a spus Drulă.

Deși aceste restricții sunt ridicate, mai rămân cele aferente podurilor dunărene, unde după zeci de ani s-a început o procedură de reabilitare.

„Se lucrează începând din februarie și la reabilitarea podului dunărean de la Cernavodă, pod construit în anii '80. Unul dintre sensuri este închis pentru aceste lucrări, dar de la 1 iunie se va redeschide, pentru ca pe perioada estivală să nu existe gâtuiri de trafic. Lucrările vor fi apoi reluate în toamnă”, a spus ministrul Drulă.

„Pentru weekendul lung care urmează, rămâne această restricție la Cernavodă, cu traficul deviat. Colegii mei au discutat și cu Poliția Rutieră pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât disconfortul produs de șantierul de la Cernavodă să fie minimizat”, a mai spus Drulă.