Pe DN68A, între Margina și Holdea, acolo unde există celebra „gaură” în autostrada A1, singura porțiune lipsă de la Nădlac la Sibiu, se derulează în aceste săptămâni lucrări ample de refacere a fundației drumului și a carosabilului. Un cititor HotNews.ro a semnalat redacției că, în drumul său noaptea, venind dinspre graniță, a fost surprins de șantierul deschis pe drum, acuzând că semnalizarea pe timp de noapte este insuficientă și că, astfel, lucrările pot fi o capcană pentru șoferi. CNAIR susține însă că semnalizarea de drum în lucru este conformă cu avizul CNAIR-IGPR și că, pe timp de noapte, există semnalizare cu semafor temporar.

Lucrari pe DN68AFoto: DRDP Timisoara

Un cititor HotNews.ro care se întorcea cu mașina din excursia sa în Europa a semnalat redacției că în zona Holdea-Margina, acolo unde DN68A e în lucru, există un pericol pe timpul nopții pentru șoferii care nu cunosc situația la zi. Cum lucrările sunt foarte ample, iar diferențele de nivel foarte mari între diferitele straturi ale drumului în consolidare, semnalizarea pe timpul nopții este precară, acuză cititorul care spune că vrea să atragă atenția atât autorităților, cât și celorlalți șoferi față de problemă.

HotNews.ro a solicitat Companiei de Drumuri o poziție față de situația semnalizării lucrărilor de pe sectorul în șantier.

  • „Semnalizarea de drum în lucru este conforma avizului CNAIR – IGPR. Pe timpul nopții, unde sunt casete deschise, există semnalizare cu semafor temporar. Pe măsură ce se vor finaliza lucrările, se vor executa și marcajele definitive. Precizam ca CNAIR are în vedere toate aspectele, astfel încât circulația rutiera sa se desfășoare în condiții de siguranță pe acest sector de drum”, a transmis CNAIR.

DRDP Timișoara, care se ocupă de lucrări, a postat constant pe pagina sa de Facebook imagini de pe șantier. Iată mai jos câteva cadre care ilustrează amplitudinea lucrărilor de pe DN68A, astfel încât șoferi care le văd să conștientizeze potențialul pericol în cazul în care, într-adevăr în anumite locuri semnalizarea pe timpul nopții nu este suficientă.

CITEȘTE ȘI: