„A fost lansată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C”, a anunțat Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Legătura, de fapt, presupune modernizarea actualului drum, precum și o nouă arteră de 3 km care să ocolească Tigveniul și să se unească direct la nodul rutier cu A1.

Legătura A1 cu Rm. VâlceaFoto: Catalin Drula / Facebook

Așa-numita secțiune 6 a A1 Sibiu-Pitești este inclusă în Masterplanul General de Transport al României și este împărțită în două segmente, după cum anunță ministrul Transporturilor:

- Primul, cu o lungime de 11 km, se întinde de la Curtea de Argeș la Tigveni. Aici sunt în plan lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și consolidări punctuale ale drumului.

- Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pentru 13 km din DN 73C și construirea unui drum nou, de 3 km, care va face legătura între A1 și drumul național.

---

Pentru drumul nou și pentru cel modernizat, lățimea platformei va fi de 10 m, astfel:

✔️ câte 3,5 m pentru fiecare bandă de circulație,

✔️ câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două benzi de încadrare,

✔️ câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două acostamente.

„Ambele proiecte beneficiază de noul model de caiet de sarcini al CNAIR. Legarea cât mai multor comunități la rețeaua drumurilor de mare viteză, prin noduri rutiere și reabilitatea DN-urilor, este crucială pentru dezvoltarea locală și regională - căci mobilitatea crescută în interiorul regiunilor țării atrage după sine și ridicarea nivelului de trai din acele zone”, a mai spus Drulă.

CITEȘTE ȘI: