Constructorul austriac Strabag va proiecta și executa drumul de legătură de circa 19 km de la Centura Oradea către Autostrada A3 pentru circa 545 de milioane de lei (circa 114 mil euro). Contractul a fost semnat miercuri, iar termenul este de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. „Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Drum de legatura Oradea - Autostrada A3Foto: Hotnews

Contractul pentru PROIECTARE ȘI EXECUȚIE „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)" a fost semnat miercuri cu S.C. STRABAG SRL pentru 545.910.100,02Lei fără TVA. Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

„Am discutat cu antreprenorul austriac și am obținut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023”, a spus Cătălin Drulă.

Depunerea ofertelor pentru licitația pentru drumul de legătură Oradea - A3 a fost tocmai în mai 2020.

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi și cu separator de fluxuri de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime.

---