VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești, lucrări în forță și primele straturi de asfalt pe tronsonul spre Valea Oltului: „Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România"

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 august 2021, 20:03 Monitorizari | Proiecte Infrastructura >> Articole


A1 Sibiu - Boita - august 2021
Foto: Captura YouTube
„Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România", așa a caracterizat ministrul Transporturilor lucrările la Secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, în special viaductul de la Tălmăcel. Noi imagini surprinse cu drona ilustrează avansul lucrărilor care au ajuns la aproape 50% stadiu fizic, primele straturi de asfalt deja turnat, precum și imagini spectaculoase cu podul casetat și executat în consolă de la Tălmăcel.

Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de aproape 50%, și sunt șanse bune ca acestea să se finalizeze în avans, în 2022, cel puțin așa spunea la începutul lunii ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița al A1 Pitești-Sibiu este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu, spunea Drulă.

Viaductul Tălmăcel poate fi văzut în video-ul de mai jos începând de la minutul 13.35
Ce înseamnă, mai exact, execuția în consolă a podului?

În urmă cu puțin timp, CNAIR publica un video cu doi dintre inginerii de pe șantier care explicau modul special de lucru pentru realizarea viaductului Tălmăcel, cea mai spectaculoasă lucrare de pe traseu.

„Folosim un sistem de cărucioare și se va betona tot podul din secțiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon (...) Vor fi, de fapt, două cărucioare (fiecare va betona o parte a podului pentru a nu risca un debalans) și după fiecare betonare trosoanele în sine vor fi tensionate ca să țină tot podul la un loc. Ritmul de betonare în această tehnologie este în general de un tronson turnat la fiecare 7 zile.(...) Există 27 de structuri pe acest tronson de autostradă definite ca poduri (adică o deschidere mai mare de 5 metri) și încă 24 de structuri mai mici fabricate pentru trecerea animalelor și permeabilitatea în transversala autostrăzii (așa numitele ecoducte)”, a explicat inginerul Bogdan Alexandru, parte din proiect.

Lucrările contractate în 2019 cu firma Porr pentru circa 127 de milioane de euro au început efectiv în aprilie 2020 (ordinul de începere a venit în 30 martie), după ce a trecut perioada de proiectare. Termenul de execuție este de 3 ani.

FOTO - Simulare 3D cu viaductul Tălmăcel:


---

A1 Sibiu - Boița - 13,17 km

Constructor: Porr Construct
Valoare: 613 mil lei (cca 127 mil euro)
Contract semnat: aprilie 2019 (12 luni proiectare + 36 luni execuție)
Începere lucrări: aprilie 2020 (ordin de începere pe 30 martie 2020)
Termen finalizare: martie 2023

Săpătură: >1.800.000 m³,
Mixtură asfaltică: >181.000 tone,
Beton: >88.000 m³
Armătură: >12.000 tone,
Foraje: > 15.000 m,
Grinzi prefabricate: 393 bucăți,
Poduri și pasaje: 27 bucăți,
Podețe: 27 bucăți,
Un viaduct cu 10 deschideri: 414,70 m lungime,
Un viaduct cu 8 deschideri: 651,40 m lungime,
Două spații de servicii,
Un centru de întreținere și coordonare,
Două noduri rutiere.
Foto: Secțiunile de pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești

---

CITEȘTE ȘI:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

59179 vizualizari

 • -29 (39 voturi)    
  Iar Comarnic Brașov când? (Sâmbătă, 28 august 2021, 20:23)

  ploiesteanu [utilizator]

  Niciodată.
  • +41 (59 voturi)    
   Stimate domn, (Sâmbătă, 28 august 2021, 21:02)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Daca Ponta nu punea stop autostrazii Pitesti-Sibiu in 2012 acum aveam sanse sa fie gata cap-coada si puteam vorbi de Comarnic Brasov in termeni reali.
   Ipochimenul mitoman a preferat sa ingroape proiectul si sa demareze pe hartie si numai pe hartie autostrada Ploiesti-Brasov.
   Urmarea o stim!
   PS- chestia asta ca de ce nu Comarnic-Brasov sau autostrada spre Moldova e un fel de capra vecinului.
   E simplu, fiindca A1 si trecerea Carpatilor intre Pitesti si Sibiu a fost o prioritate inca de pe vremea comunistilor!
   • -14 (34 voturi)    
    Și de ce ar fi o prioritate? (Sâmbătă, 28 august 2021, 22:37)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Pe ce criteriu? S-au politizat și autostrăzile? Dacă are Năstase vilă la Cornu să nu se facă București Brașov că e autostrada PSD-ului? Dezvoltarea României nu trebuie să se facă partinic ci în funcție de necesitățile țării. Uitați-vă puțin pe link și răspundeți-mi dacă doriți, de ce ar fi o prioritate?https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/core-road-network-9-2020/ro/
    • +25 (27 voturi)    
     au fost deja politizate (Duminică, 29 august 2021, 8:36)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     Coridorul TEN-T era pe Valea Oltului. Ponta a insistat sa fie mutat pe Valea Prahovei.

     De ce este o prioritatea autostrada Pitesti - Sibiu? Pentru ca e coridor European, nu autostrada pantofarilor. Si Oltul a sapat un defileu adanc in Carpati, asa ca autostrada ar avea o diferenta de nivel de ~650 de metri fata de Valea Prahovei.
     • -9 (11 voturi)    
      Deja faceți politică (Duminică, 29 august 2021, 14:11)

      ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      implicându-l pe Ponta, dacă PSD-istul (sau fostul PSD-ist) Ponta a vrut să o mute înseamnă că noi trebuie să facem invers. Uitați-vă puțin aici și o să vedeți că nu e vorba de nici un coridor și că UE nu constrânge pe nimeni să finalizeze o autostradă pe nu știu ce coridor. Toate zvonurile astea sunt difuzate de politicieni ca să-și justifice hotărârile partinice. Cum adică autostrada pantofarilor? Scuze, nu înțeleg ce vreți să ziceți? https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/core-road-network-9-2020/ro/
      • +8 (10 voturi)    
       Din contra (Duminică, 29 august 2021, 17:12)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

       Daca Ponta a insistat sa-l mute prin Brasov (decizie politica) este normal sa o anulam.
       Este vorba de coridorul Pan-European IV (patru), in caz ca nu stiti ce sa cautati prin istoricul fondurilor UE.

       "autostrada pantofarilor", pentru ca la fiecare sfarsit de saptamana DN1 Comarnic-Brasov este blocat din cauza celor care vor sa mearga la munte, la aer curat, dar nu stiu sa respecte muntele si aerul curat.
       • -6 (6 voturi)    
        Traseul autostrăzii pentru coridorul 4 (Duminică, 29 august 2021, 18:21)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        nu este impus de UE. Fiecare stat și-l concepe și construiește. Se poate lega Constanța - București de UE și pe partea cealaltă, pe valea Prahovei, apoi Făgăraș - Sibiu și se intră pe așa zisul coridor 4. Sau numai prin nord, legând astfel 5 orașe foarte importante Ploiești, Brașov, Tg Mureș, Cluj, Alba Iulia. Pe cealaltă variantă avem Pitești - Sibiu - Timișoara - Arad. În 2013 când era PSD la putere, traseul coridorului 4 s-a modificat pe Valea Prahovei. Au venit ceilalți la putere, iar acum traseul coridorului 4 e prin Pitești. Deci politizare până și la acest capitol al rețelelor rutiere, ceea ce nu e deloc bine. Trebuie găsită soluția cea mai favorabilă pentru dezvoltarea economică a țării.
    • +20 (22 voturi)    
     Pai e (Duminică, 29 august 2021, 9:11)

     Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     Prioritate pt ca leaga constanta, bucuresti, de vestul tarii si, implicit, europa de vest. Este cea mai importanta axa atat dpdv national cat si dpdv conexiunea cu exteriorul. Nu spun ca autostrada Moldovei nu ar fi si aia importanta.. dar.. asta e..
     • -10 (10 voturi)    
      E adevărat (Duminică, 29 august 2021, 14:48)

      ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

      dar se poate lega Constanța - București de UE și pe partea cealaltă, pe valea Prahovei, apoi Făgăraș - Sibiu și se intră pe așa zisul coridor 4. Sau numai prin nord, legând astfel 5 orașe foarte importante Ploiești, Brașov, Tg Mureș, Cluj, Alba Iulia. Pe cealaltă variantă avem Pitești - Sibiu - Timișoara - Arad. Coridoarele le hotărăsc guvernanții, care cum apucă puterea, nu UE. În 2013 când era PSD la putere, traseul coridorului 4 s-a modificat pe Valea Prahovei. Au venit ceilalți la putere, traseul coridorului 4 e prin Pitești. Deci politizare până și la acest capitol al rețelelor rutiere.
      • +10 (12 voturi)    
       Nu se poate (Duminică, 29 august 2021, 17:16)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

       In primul rand, ar fi un ocol inutil. Bucuresti - Sibiu pe harta nu trece prin Brasov decat daca esti nascut la Ploiesti.. ;)
       In al doilea rand, diferenta de nivel este semnificativa. Un camion incarcat cu marfa nu va urca pana la 900-1000m altitudine ca sa treaca prin Bucegi-Predeal decat daca nu are nici o alta optiune. Oltul la Boita este la 360m altitudine. De acolo, coboara spre Dunare.
       • -2 (6 voturi)    
        Există planurile pentru (Duminică, 29 august 2021, 18:43)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Făgăraș - Sibiu. https://bzb.ro/stire/pe-unde-va-trece-autostrada-sibiu-fagaras-a163599 și Făgăraș Brașov https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-24993207-autostrada-transilvania-brasov-fagaras-contract-proiectare-proiect-tehnic-semnat-search-corporation-proiect-tinut-sertar.htm
        • +1 (1 vot)    
         exista.. (Luni, 30 august 2021, 10:13)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

         si planuri pentru Bucuresti - Iasi si Iasi - Targu Mures. Targu Mures - Oradea e gata in 2 ani. De ce sa nu sa facem coridorul IV pe la Iasi?.. ;)
         • 0 (0 voturi)    
          Pentru că Moldova a fost uitată (Marţi, 31 august 2021, 0:16)

          ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

          de toate guvernele din 90 încoace. O mare nedreptate care a făcut ca Moldova să devină încet, încet, polul sărăciei, deși au oameni foarte capabili și corecți.
    • +14 (18 voturi)    
     prioritate... (Duminică, 29 august 2021, 9:58)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     ...pentru ca a.s. se construiesc in primul rand din ratiuni economice si doar, ca efect secundar, s-o plimbe cetateanul pe "pisi" la munte/mare. Iar a.s. Pitest-Sibiu- coridor european- mai trece si pe la Pitesti (Dacia) si mai aproape de Craiova ( Ford), si multe alte avantaje.
     • -10 (10 voturi)    
      Aveți o concepție bolșevică (Duminică, 29 august 2021, 15:27)

      ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui atc

      "s-o plimbe pe pisi" adică să se distreze în loc să muncească. Sunt state care trăiesc din turism. Spania, Italia, Grecia. Se poate lega Constanța - București de UE și pe partea cealaltă, pe valea Prahovei, apoi Făgăraș - Sibiu și se intră pe așa zisul coridor 4. Sau numai prin nord, legând astfel 5 orașe foarte importante Ploiești, Brașov, Tg Mureș, Cluj, Alba Iulia. Pe cealaltă variantă avem Pitești - Sibiu - Timișoara - Arad. Coridoarele le hotărăsc guvernanții, care cum apucă puterea, nu UE.
      • +1 (1 vot)    
       hai si-un bolsevic la atatia liberali! (Luni, 30 august 2021, 9:38)

       atc [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

       Cum incercam sa spun mai plastic, traseele de a.s. se aleg PRIORITAR ECONOMIC, cu studierea serioasa a cifrelor de trafic. Sigur ca decizia e politica si poate fi incorecta. Dar, pana una alta, cand n-ai destui bani sa umpli tara de autostrazi, o iei de sus in josul importantei. Economice. Si pentru Ploiesti-Brasov, mai sunt si deceniile urmatoare, ca sa nu zic secole.
       • +1 (3 voturi)    
        După părerea mea (Luni, 30 august 2021, 11:04)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui atc

        nu are Pitești Sibiu o importanță economică mai mare decât Comarnic Brașov. Nici dpdv al traficului. Cisternele cu benzină și motorină sunt una lângă alata pe A1 și pe A2. OMV Perom are o cifră de afaceri mai mare decât Dacia Renault. Ploieștiul e deasupra Piteștiului ca oraș, economic vorbind, ce să mai spun de Prahova care e al treilea județ ca pondere economică. În plus A3 leagă 5 orașe de importanță mare pentru România. E opinia mea.
        • 0 (2 voturi)    
         Dupa a mea... (Luni, 30 august 2021, 15:17)

         atc [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

         ...dincolo de alte argumente pro/contra celor doua variante, a construi Pitesti- Sibiu ( 122km.) vs. Ploiesti-Sibiu ( 250 km.), in Ro. si nu in China, arata ce-i optim. odata cu marea crestere economica ce ni se prezice ?!), e posibil sa le facem pe toate in acelasi timp( inclusiv Moldova- Muntenia si Moldova- Ardeal
    • +12 (14 voturi)    
     Pt. ca face parte din coridorul (Duminică, 29 august 2021, 11:20)

     kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     IV pan-european care intra pe la Nadlac-Constanta via Sibiu-Pitesti.
     Trebuia terminat in 2012.
     • -10 (12 voturi)    
      Coridorul (Duminică, 29 august 2021, 14:50)

      ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

      Ți-l hotărăști singur în țara ta, nu-ți impune UE nimic. În 2013 trecea prin Ploiești Brașov Sibiu. Asta cu coridorul hotărât de UE e pastilă pentru naivi.
      • +2 (4 voturi)    
       Bai tovarase, mai termina cu (Duminică, 29 august 2021, 22:01)

       kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

       Dezinformarile, nu vezi ca-ti este ingropata prostia in minusuri ?
       Coridoarele pan-europene au fost stabilite prin conferinta din Creta(1994) si conferinta de la Helsinki(1997), punct.
       Gasesti mai multe informatii pe Wikipedia.
       • +1 (3 voturi)    
        Stimate kkcios de la hamangia (Duminică, 29 august 2021, 22:18)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

        coridoarele le schimbă fiecare stat cum crede de cuviință. Nu cumva credeți că UE desenează cu pixul iar fiecare țară face autostrăzile cum vrea UE? Astea sunt copilării, naivități. Vă amintesc stimate kkcios că în 2013, odată cu schimbarea guvernului, faimosul coridor IV trecea pe Valea Prahovei că venise PSD la putere. Deci totul e politică, ceea ce n-ar trebui să fie. Urmăriți următorul link pentru conformitate stimate kk... https://www.economica.net/pe-unde-se-face-autostrada-care-trece-muntii-pe-valea-oltului-sau-pe-valea-prahovei_25204.html
       • +2 (2 voturi)    
        Cum o fi putut UE să ne traseze (Duminică, 29 august 2021, 22:41)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

        autostrăzile care leagă Europa de România pe coridorul 4 în 1994 și 1997 în timp ce România nici nu era membră UE ? A fost o idee doar, coridorul 4 era Dresda / Nürnberg - Praga - Viena - Bratislava - Győr - Budapesta - Arad - București - Constanța / Craiova - Sofia - Salonic / Plovdiv - Istanbul. Deci de la Arad te poți duce pe unde crezi că e mai bine, până la București și Constanța, nu-ți impune UE nimic.
   • -13 (19 voturi)    
    a.s. (Duminică, 29 august 2021, 9:51)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    1. Intamplator ( sau nu?!) in guvernarea de 4 ani a lui Ponta s-au inaugurat cei mai multi km. de a.s.: 330 ( adica cca 82,5 km./an). Adica, cu 73% mai mult fata de media nationala a guvernarilor ultimilor 17 ani( 47,7 km./an) .
    2. Multe"'succesuri" lui Drula si, daca se poate, sa-si depaseasca performanta de 0 ( zero) km. inaugurati pana acum , din cei cca. 400 km. inceputi in anterioarele guvernari. E drept, n-au trecut decat 8 luni si, cel mai tare se lucreaza la a.s. iarna!
    • +16 (18 voturi)    
     Intamplator sau nu, inaintea lui Sova (Duminică, 29 august 2021, 10:59)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui atc

     La Transporturi a fost Anca Boagiu. Care a inceput toate acele autostrazi inaugurate de Ponta!
     In guvernarea Ponta au demarat fix 122 km de autostrazi noi.
     Ponta va ramane in istorie ca groparul Pitesti-Sibiu si al Metroului din Dr. Taberei!
     • -5 (9 voturi)    
      Incorect! (Duminică, 29 august 2021, 15:34)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      I1. Intamplator sau nu, NU: intre Boagiu si Sova, au mai fost: Nazare, Szilaghi, Fenechiu si Manescu. "Decat" inca alti 4
      2. Intamplator sau nu, Drula -asa cum te faci ca nu stii- beneficiaza de cca. 400 km. de a.s. in lucru- sub numele de "greaua mostenire"- lasata de guvernarile anterioare. Ca inca nu s-a pomenit un guvern care sa-nceapa /termine mai mult decat cioturi de 4-5 km. C-asa-i in tenis!
      3. Si, hai sa-l vedem pe priceputul Drula cati inaugureaza pana la sfarsitul anului ( nu, nu din aia inceputi de el ci, poate, chiar de Anca Boiagiu).
    • +1 (1 vot)    
     vad ca tii aceeasi placa .... (Luni, 30 august 2021, 12:43)

     LL [utilizator] i-a raspuns lui atc

     si aduci osanale ...groparilor tarii!!!
     Iti plac cifrele mincinoase ....ca pe vremea cincinalului in 4 ani!!!
     Ce ne-am fi facut noi fara ...psd si realizarile lor? :)
     • -2 (2 voturi)    
      Placa? (Luni, 30 august 2021, 15:47)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui LL

      1. S-ar putea sa vezi prost! Sa acuzi de cifre mincinoase tocmai pe prietenii minunatului Drula din Proinfrastructura , zau ca nu-i frumos!
      2. Pai, fara PSD, macar in ultimii ani, am fi trait mai prost! Ti se pare ca oamenii au bani, azi, din pensiile , salariile si indemnizatiile (ne)marite de glorioasa guvernare PNL-USR cruce- UDMR?
      3. In afara de lozinci de doi bani, ai si cifre referitoare la "gropari"? Ca daca n-ai, spune-mi si am sa ma deranjez eu sa-ti furnizez!
      P.S. Cat despre "placa" abia astept sa pui tu un LP cu "ciuma rosie'-fata A si "fara penali"-fata B, in interpretarea trioului de renume international Citu- Barna-Ciolos, cu Orban "cel bun" acompaniindu-i la mandolina!
  • +3 (13 voturi)    
   Niciodata ar fi ideal (Duminică, 29 august 2021, 8:28)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Comarnic - Brasov cu trenul pe o linie electrificata bine intretinuta si traficul auto prin statiunile montane din Bucegi descurajat. Pentru transportul local de marfuri, terminale intermodale la Brasov si Ploiesti.
   • -5 (7 voturi)    
    Și pentru transport auto? (Duminică, 29 august 2021, 14:53)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    V-ați gândit la industria turismului? Grecia, Spania, Italia, Bulgaria trăiesc bine din ea.
    • +3 (5 voturi)    
     M-am gandit (Duminică, 29 august 2021, 17:18)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     Tu mergi in Spania cu masina?.. ;)

     Pentru restul lumii civilizate s-a inventat avionul.
     • +1 (3 voturi)    
      Turismul intern nu contează? (Duminică, 29 august 2021, 19:40)

      ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Dvs mergeți pe Valea Prahovei cu avionul? Nu există încă, din păcate, aeroport la Brașov și nici la Predeal sau Sinaia. Majoritatea turiștilor externi ajung cu avionul în București iar de acolo cu trenul sau cu mașinile închiriate. Aceste țări, poate mai puțin Bulgaria, au o rețea de autostrăzi bine pusă la punct. Majoritatea românilor merg în Bulgaria cu mașina. La fel Francezii în Spania. Alt exemplu Italia Elveția. Sunt foarte mulți români care merg în Grecia cu mașina proprie.
      • 0 (2 voturi)    
       amice, mai gandim si noi?.. (Luni, 30 august 2021, 10:21)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

       Majoritatea romanilor mergeau cu caruta in urma cu 100 de ani.

       Romania trebuie sa evolueze. Trenul este cel mai ecologic si rapid mijloc de transport pe distante sub 1000km. Astea "traditionale", nu maglev sau tgv. Fara investitii de sute de miliarde. Doar trebuie sa ai o linie electrificata pe care se poate merge cu maxim 200km/h si ajungi de la Bucuresti la Predeal in mai putin de o ora.
       • 0 (0 voturi)    
        E adevărat (Luni, 30 august 2021, 18:26)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        dar se poate spune același lucru și pentru transportul de marfă atât pentru linia Pitești - Sibiu cât și pe București - Brașov. E un transport mai ieftin. Și totuși, și într-un caz și în celălalt se preferă transportul auto industrial sau de turism. La fel ca în SUA. Deci argumentul ăsta nu stă în picioare.
       • 0 (0 voturi)    
        În al doilea rând (Marţi, 31 august 2021, 0:20)

        ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        trebuie să ne legăm de Europa cu autostrăzi, doar nu vrei să tragem o cale ferată la Arad, de la terminarea autostrăzii ungurești ?
 • +16 (20 voturi)    
  n-ar fi rau (Sâmbătă, 28 august 2021, 20:41)

  Adr1@n [utilizator]

  n-ar fi rau daca termina totul in afara de s3 pana in 2024 si pe asta pana in 2026.

  chiar sper sa gasesc articolele astea sa vedem ce proiecte au inceput in 2021 si cand au fost gata.
  • -6 (10 voturi)    
   optimism! (Duminică, 29 august 2021, 9:34)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Adr1@n

   "n-ar fi rau daca termina totul in afara de s3 pana in 2024 si pe asta pana in 2026." N-ar fi rau sa fie bine! Cu a.s. Pitesti-Sibiu, mai incearca prin 2030
 • +19 (49 voturi)    
  noroc cu drula (Sâmbătă, 28 august 2021, 20:46)

  credinciosul [utilizator]

  alfel nu se facea nici asta!se lucreaza in forta in aceste vremuri!sa vedem peste 3 ani ce se va lucra,la ce preturi!poate repornim COST TARGOVISTE si o fabrica de bitum,sa nu le mai facem cu otel din ua ,bg sau tr si bitum sa aducem din hu,grecia sau polonia,ca am avut combinate si siderurgice si chimice dar le-au privatizat bine politicienii,o gramada de fier vechi!
  multumim oamenilor cu capul mare si fara gat!
  • -19 (33 voturi)    
   erata: noroc cu psd (Sâmbătă, 28 august 2021, 22:37)

   holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui credinciosul

   cred ca ai ratat partea in care se specifica data semnarii contractului: aprilie 2019!
   • +23 (33 voturi)    
    Drula (Sâmbătă, 28 august 2021, 23:08)

    maris34 [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

    Si daca nu era Drula se incepeau lucrarile nu mai devreme de 2029
    • -2 (6 voturi)    
     erata: au inceput in aprilie 2020 (Duminică, 29 august 2021, 15:18)

     holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui maris34

     cred ca ai ratat partea in care se specifica data inceperii lucrarilor: aprilie 2020.
     adica dupa 12 luni de proiectare, conform contractului.
     deci cu vreo 10 luni inainte ca Drula sa fie ministru (sau orice)
   • +18 (26 voturi)    
    A mai semnat PSD-ul contracte (Duminică, 29 august 2021, 0:43)

    vladionvladion [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

    de ochii lumii si s-a ales praful de ele
   • +13 (21 voturi)    
    semnat si ingropat (Duminică, 29 august 2021, 11:35)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

    Da, noroc cu psd, ca a anulat Sova prima licitatie pentru Pitesti-Sibiu, in 2013 si s-a dus Ponta la Bruxelles sa le spuna ca Romania vrea doar drum express pe Valea Oltului. Asa ca Renault a oprit investitiile la Mioveni si s-a reorientat catre Maroc...

    Apoi au mai trecut 6 ani de noroc cu psd in care au reusit sa faca o noua licitatie si sa semneze contractul doar pe un singur tronson. Mare noroc cu PSD ca au semnat in aprilie 2019, dar pana la sfarsitul aceluiasi an, guvernul Dancila nu a alocat banii necesari si nu au inceput lucrarile.

    Acum, ghinion major (pentru psd) ca a venit la transporturi un ministru de la USR, care s-a apucat imediat de construit autostrazi, nu doar de organizat si anulat licitatii si contracte.
    Din pacate pentru romani, nici pnl nu vede cu ochi buni avantul luat de ministrul Drula. Sa speram ca rezista macar 2-3 ani.
    • -6 (8 voturi)    
     Dacia folosește mai mult transportul (Duminică, 29 august 2021, 15:40)

     ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     cu trenul. Că și-a mutat o parte din fabrică în Africa pentru că n-avem autostradă, e o dogmă. Uitați-vă aici: https://www.wall-street.ro/articol/Auto/105826/Afla-cum-isi-transporta-Dacia-automobilele-de-la-Mioveni-si-cat-plateste-pentru-acestea.html#gref
    • -6 (8 voturi)    
     Drula sa inceapa proiecte (Duminică, 29 august 2021, 15:49)

     Crop [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Ca pana una alta a preluat proiecte incepute si se lauda ca si cum sunt ale lui. Hai sa vedem ceva impins cap coada si de el ca aceasta sectiune de la Sibiu e inceputa de liberali prin Bode.
 • +8 (18 voturi)    
  industria Ro e un morman de fier vechi! (Duminică, 29 august 2021, 1:06)

  BernierC [utilizator]

  a zis Petrica R (Neulander), inca din '89...
  • +8 (12 voturi)    
   Încă nu era,dar a făcut_o. (Duminică, 29 august 2021, 9:20)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui BernierC

   P.Roman a executat ordinele lui Iliescu,care le primea de la Moscova.Au trecut toată puterea în mâinile armatei unde au numit un spion rus(Militaru) ca ministru.Cu propagandă mincinoasă PSD ,creaţia lui Iliescu este şi acum favoritul românilor,având încă mulţi jurnalişti care le execută comenzile de prostire a românilor.Posturile tv sunt toate în subordinea lor.
 • -5 (11 voturi)    
  impresionant dar... (Duminică, 29 august 2021, 2:36)

  Coco Whistle [utilizator]

  o sa murim inainte sa putem sa o vedem finalizata....viata e scurta tovarasi....YOLO
 • -10 (18 voturi)    
  inutil (Duminică, 29 august 2021, 9:08)

  IpseAnton [utilizator]

  Se vede usor ca acel viaduct este o lucrare inutila si mare mincatoare de bani. Se putea face ceva mai simplu si mai ieftin.Turcu plateste, toata lumea multumita! A ajuns Drula sa se laude cu lucrari ultra costisitoare proiectate pe vremea psd.
 • -2 (6 voturi)    
  lucrarile ca lucrarile (Duminică, 29 august 2021, 11:24)

  Kerman [utilizator]

  dar acele case, facute unele in camp, fara drumuri si supradimensionate, multe, probabil, de ani de zile "la rosu" ce mai vreti oameni buni, asta e nivelul, o tara cu oameni decrepiti, vreti autostrazi acuma, cand nu v-ati dat jos inca din copac
  • +2 (2 voturi)    
   Oameni decrepiti care nu s-au dat jos inca din (Duminică, 29 august 2021, 15:33)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Kerman

   copac.
   Si totusi le vorbiti limba si va exprimati relativ coerent pe un site in limba romana.
   Uitati-va in oglinda si repetetati de 100 de ori
   "Poti scoate romanul din Romania dar ... degeaba"
 • +2 (4 voturi)    
  pozitionare casa (Duminică, 29 august 2021, 13:49)

  mark21 [utilizator]

  imi place la nebunie pozitionarea casei langa autostrada de la min 1:20
  • -4 (6 voturi)    
   casa langa a.s. sau... (Duminică, 29 august 2021, 15:38)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui mark21

   "Ana mulge vaca. In lac se vede invers".
   • 0 (2 voturi)    
    și de fapt (Duminică, 29 august 2021, 22:21)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui atc

    era vorba de un bou.
    • -1 (1 vot)    
     A.s./ casa (Luni, 30 august 2021, 9:41)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     Iin fine, ai un comentariu justificat economic.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by