Traficul rutier a fost deschis vineri pe 4 km din cei 20 de km ai Centurii Satu Mare. Tronsonul este cel principal care face legătura între DN 19 Satu Mare - Oradea și DN 19A Satu Mare - Petea. Noua bucată de centură dată în trafic are câte două benzi pe sens, cu separator pe mijloc și parapete laterale și conține și un nou Pod rutier peste Someș, al treilea în zona municipiului Satu Mare. Restul tronsoanelor centurii Satu Mare vor fi inaugurate în perioada următoare.

Centura Satu Mare - primii 4 km deschisi traficuluiFoto: Hotnews

Varianta ocolitoare Satu Mare are circa 20 de kilometri lungime, din care 12 km sunt la profil 2+2 benzi și 8 km sunt la profil 1+1. Tronsonul inaugurat vineri este cel principal care face legătura dintre două drumuri naționale importante și conține și noul pod peste Someș.

„Acest sector din varianta ocolitoare, are o importanță deosebită cu precădere din perspectiva devierii traficului ce străbătea municipiul Satu Mare pe ruta Petea (frontiera cu Ungaria) - Oradea. Astfel, camioanele de mare tonaj, nu vor mai traversa orașul, totodată, locuitorii vor avea o rută alternativă pentru a evita aglomerația urbană”, a declarat directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

---

VARIANTA OCOLITOARE SATU MARE

Lungime (km): 19.54

Antreprenor: ASOCIEREA ITINERA SPA COLLINI LAVORI SPA - VIA DESIGN SRL

Data începerii: 30.06.2017 (SERVICII DE PROIECTARE) / 28.06.2018 (EXECUTIE LUCRARI)

Stadiu fizic actual (procent): 77.82%

Stadiul financiar actual (procent): 63.03%

Valoare proiect: 304.791 MIL. LEI FARA TVA