VIDEO Vom avea primii kilometri de Drum Expres, dar vom circula pe el ca pe oricare drum european cu limită de 100 km/h. „Nepăsarea Ministerului de Interne”, acuză Cătălin Drulă

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 29 octombrie 2021, 15:35 Monitorizari | Proiecte Infrastructura >> Articole


Profilul Drumului Expres DX12 Craiova - Pitesti, asemanator cu o autostrada
Foto: Captura YouTube
România urmează a deschide traficului primii kilometri adevărați de drum expres, conform normativelor, odată cu Tronsonul 2 (circa 40km) din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, dar în loc ca șoferii să circule cu 120km/h pe noua șosea asemănătoare la profil cu o autostradă, constructorul instalează indicatoare de 100km/h. Asta pentru că legislația actuală asimilează drumul expres cu oricare alt drum european (majoritatea cu o bandă pe sens). Fostul ministru al Transporturilor acuză nepăsarea Ministerului de Interne, și anunță că a depus în Parlament un proiect de lege pentru a modifica limitele de viteză.

„Mai e foarte puțin până la deschiderea Tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova - Pitești. Segmentul de 40km dintre Balș și Slatina e o gură de aer pentru șoferii din zonă și pentru ca ei să nu mai petreacă ore în șir în ambuteiaje. Doar că salvarea traficului din regiune riscă să se transforme într-o fabrică de amenzi din cauza nepăsării Ministerului de Interne. Și ceea ce va fi o bucurie inițială, ar putea deveni un coșmar financiar”, avertizează fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Acesta atrage atenția că pe o filmare recentă din mașină pe traseul DX12, tronsonul 2 se vede cum constructorul a ajuns la etapa instalării indicatoarelor rutiere cu limita de viteză de 100 km/h.

„De ce? Pentru că în legislația actuală Drumul Expres este catalogat drept Drum European, deci are o restricție de viteză legală. Problema este că un Drum Expres este mult mai asemănător unei autostrăzi. Are 2 benzi pe sens, acostament asfaltat, separare fizică a celor 2 sensuri de circulație, intersecții denivelate și iluminate, spații de servicii, curbe și pante extrem de line”, explică Drulă.

Acesta spune că încă din vară am solicitat Ministerului de Interne o modificare legislativă a Codului Rutier. „Deși feedback-ul verbal a fost unul pozitiv, schimbarea nu s-a mai produs”, spune Drulă.

Fostul ministru, deputat USR, anunță că a depus un proiect de lege în Parlament pentru a corecta problema și a stabili noi limite de viteză pentru drumurile expres.


---

România nu are în prezent NICIUN DRUM EXPRES


E bine de știut că, în momentul actual, în România NU EXISTĂ NICIUN DRUM EXPRES conform normativului de drum expres aflat în vigoare (DX-AND_589-2013).

Există totuși în execuție Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, conform normativului din 2007.

În orice caz, dincolo de toate miturile urbane perpetuate care clasifică unele drumuri de patru benzi cu separatoare de sens drept drum expres, în România la ora actuală nu există drumuri expres. Scriptic, ele sunt doar trecute în Codul Rutier și sunt asimilate ca limită de viteză drumurilor naționale europene (100km/h), drumuri care în marea lor majoritate au o bandă pe sens, nu au sensuri delimitate, trec prin toate localitățile și nu au intersecții denivelate (fără conflicte de trafic).

În realitate, conform normativului actual, un drum expres este destul de asemănător cu o autostradă: e un drum de mare viteză (100km/h+) cu acces controlat (nu are intrări din toate curțile și străzile), are cel puțin două benzi pe sens, are sensurile separate, nu trece prin localități, iar intersecțiile sunt denivelate (fără conflicte de trafic).

Față de o autostradă, însă, există mai multe diferențe, printre care: benzile sunt mai înguste, lipsesc benzile de urgență, tipul de parapet separator e diferit și spațiul median e mai mic, benzile de încadrare accelerare/ decelerare diferă, iar curbele și razele șoselei sunt diferite.


Specificații tehnice pentru Drumul Expres DX12:

Lungime: 121 km
Viteza de proiectare: 120 km/h
Platforma: 22,00 metri
Partea carosabilă: 4 x 3,5 metri
Spațiu median: 3,00 metri
Acostamente: 2 x 1,5 metri
Benzi de încadrare: 4 x 0,5 metri

Drum expres vs. Autostradă - care sunt diferențele, care sunt asemănările


E bine de știut că, în momentul actual, în România NU EXISTĂ NICIUN DRUM EXPRES conform normativului de drum expres aflat în vigoare (DX-AND_589-2013).

Există totuși în execuție Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, conform normativului din 2007.

În orice caz, dincolo de toate miturile urbane perpetuate care clasifică unele drumuri de patru benzi cu separatoare de sens, drept drum expres, în România la ora actuală nu există drumuri expres. Scriptic, ele sunt doar trecute în Codul Rutier și sunt asimilate ca limită de viteză drumurilor naționale europene (100km/h).

În realitate, conform normativului actual, un drum expres este destul de asemănător cu o autostradă: e un drum de mare viteză (100km/h+), are cel puțin două benzi pe sens, are sensurile separate, nu trece prin localități, iar intersecțiile sunt denivelate (fără conflict de trafic).

Față de o autostradă, însă, există mai multe diferențe, printre care: benzile sunt mai înguste, lipsesc benzile de urgență, tipul de parapet separator e diferit și spațiul median e mai mic, benzile de încadrare accelerare/ decelerare diferă, iar curbele și razele șoselei sunt diferite.

Mai jos, conform informațiilor oficiale, sunt diferențele esențiale între un Drum Expres și o Autostradă (click pentru mărire):---
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

59218 vizualizari

 • -38 (54 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 octombrie 2021, 15:47)

  [anonim]

  • +10 (14 voturi)    
   doar acolo ingheata? (Vineri, 29 octombrie 2021, 16:18)

   Vic_Tor [utilizator] i-a raspuns lui

   sa vezi ce calorifere calde sunt in jumatate de Bucuresti
  • -16 (30 voturi)    
   baga batul prin gard aiurea (Vineri, 29 octombrie 2021, 16:47)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui

   oricum 100 km/h este de 2 ori mai mult decat media actuala.
   oricum poluarea creste considerabil de la 100 la 120.
   oricum nu este proiectul lui dar ii place sa se bage in poza
   • +4 (14 voturi)    
    ce-ti mai place sa te crezi destept (Vineri, 29 octombrie 2021, 20:25)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    noxele cresc si 7% pt un extra 100 kg de sarcina. Asa ca ce sa facem? sa dam oamenii jos ca sa iti placa tie noxele? esti doar un usl-ist care nu stie cum sa ii puta mai tare orice zice USR. lasa vrajeala cu noxele ca nu tine, e prea complexa ecuatia (depinde de aerodinamica, de masa, de cauciucuri, de prea multe) asa ca realitatea e ca oamenii s-au saturat sa stea prin masini, iar daca drumul permite o viteza mai mare dpdv al sigurantei de ce sa vii tu cu vrajeala cu noxele. si cel mai bun argument impotriva aberatiei tale este: dar de ce sa nu mergem cu 60 km/h? Ca sigur am avea noxe mai mici.
    • -4 (4 voturi)    
     cu cat mergi mai tare (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 10:28)

     credinciosul [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

     consumul scade!
     stiu ca in Anglia a limitat sub 120 km viteza maxima pe autostrazi pt a limita consumul de carburant!
     dupa ce treci de 100km/h,consumul creste,mai ales pt masinile cu motoare mici,care sunt si cele mai multe pe strazi!
     sa nu mai vorbim de securitate in conditiile in care se face ITP la toate cazanele si vechiturile,dar ce sa mai zicem,fara Drula,vom merge pe sosele de pamant si pietruite,vom trece apele prin vaduri!
     • +2 (4 voturi)    
      Consumul depinde direct de turația motorului (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 12:04)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui credinciosul

      Poți face un drum de la Leeds la Londra în cursul căruia motorul să facă 4 miliarde de rotații, dar poți face același drum și cu numai 2,5 miliarde de rotații. În al doilea caz, mașina va consuma evident mai puțin.

      Viteza de deplasare e un proxy înșelător pentru consumul de carburant. Mașina îți afișează consumul instantantaneu, care crește odată cu viteza, însă tu ai de făcut un anumit drum, din punctul X în punctul Y. Pe ansamblu, e important să consumi cât mai puțin pe tot drumul, nu să te uiți tu în bord și să vezi consum instantaneu cât mai redus din când în când.

      De exemplu, dacă faci un drum de la 4 la 6 dimineața, cu autostrada liberă, consumul instantaneu poate fi mai mare, dar în miezul zilei poți sta 5 ore în trafic pe același traseu, iar consumul total e mult mai mare. Raportarea la viteza în km/h e orientativă și înșelătoare.
      • +1 (1 vot)    
       la ce masini viteza e mare ? (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 14:30)

       credinciosul [utilizator] i-a raspuns lui Harald

       la turatie mica?
       la masinile puternice,dar in cazul Ro inafara de cazane care au destula putere,sunt procentual putine masini puternice fata de toralul masinilor!
       am un tucson de 138 cp D,am venit de la mare,cu viteza intre 50 si 90 pe autostrada cu 5.4 l/100,la dus cu 130-140 dimineata la 5 am scos aproape 7/100.
       cat e limita de viteza in gb pe autostrada,a coborat-o la 110?
       • +2 (2 voturi)    
        Nu există limită specială pentru autostrăzi (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 16:13)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui credinciosul

        În UK, limita de viteză e 70 mph pentru toate drumurile cu sensuri separate (dual carriageway se numesc asemenea drumuri).

        Nu contează dacă drumul respectiv e autostradă (motorway) sau doar A-road (echivalentul drumurilor naționale din RO). Atât timp cât sensurile sunt separate, limita de viteză e 70 mph. Asta face 112,6 km/h.

        Nu a coborât nimeni nicio limită, în 1965 s-a stabilit la 70 mph limita pentru dual carriageway. Există pe M1 niște limitări la 60 mph pe undeva pe lângă Sheffield, nu mai rețin exact ce scrie pe indicatoare, dar e invocat un motiv ecologist, într-adevăr.

        Nu contează modelul tău concret de mașină, contează cât consumi la un drum anume.
     • -1 (5 voturi)    
      Crește riscul de accident grav. (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 14:49)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui credinciosul

      Viteza mare.
      • +1 (3 voturi)    
       Și scade capacitatea drumului la viteză mică (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 16:27)

       Harald [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

       Dacă reduci limita de viteză la 40 km/h, ai să ai nevoie de un număr dublu de drumuri, iar la un moment dat șoferii vor începe să circule direct pe câmp. Pe câmp nu e drum public, deci nu există limită de viteză.

       Asta e partea pe care justițiarii isterici nu vor să o înțeleagă nici în UK. De exemplu, 10-12% dintre mașinile care n-au plătit Congestion Charge în Londra sunt cu numere false. Prinde orbul, scoate-i ochii!

       Dacă taxa e prea mare, e mai convenabil să îți pui număr fals pentru câteva ore, cât ai treabă în zona respectivă.
       • -1 (3 voturi)    
        Exagerezi. (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 18:08)

        asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        Dacă ai ști zona nu ai insista pe viteză. În zonă Balșul și Slatina sunt de groază să circuli. Mai mult stai pe loc. Vorbești de viteze de 40 km/h, dar nu fac nici 10km/h. Drumul expres ocolește orașele respective și 100km/h pentru început este foarte bine. Dacă nu, aștepți finalizarea cu toate elementele și circuli cu 120 km/h.
        • -1 (3 voturi)    
         Faci 2h 30min de la Balș la Slatina?! (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 19:26)

         Harald [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

         10 km/h ar însemna că durează 2 ore și jumătate drumul de la Balș la Slatina. E clar că scrii prăpăstii, de la Craiova la Pitești faci 10 ore sau ce încerci să susții? :)

         Exact în astfel de situații oamenii ar începe să circule pe câmp, cine crezi că e nebun să stea două ore și jumătate în trafic, de la Balș la Slatina?

         Nu mă interesează drumul tău expres, legislația trebuie să fie una singură și să aibă logică.
         • 0 (0 voturi)    
          Ocolești realitatea. (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 20:54)

          asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Harald

          De la intrarea în Balș venind de la Craiova, deci circulând prin oraș(acum ) și până la ieșirea din Slatina spre Pitești, faci(acum) poate și mai mult de 2h și 30 min. Între Balș și Slatina poți circula lejer și cu 100 km/h o bună parte a drumului. Sa grăbit execuția acestui tronson tocmai pentru problemele groaznice din Balș și Slatina. Nu cred că porțiunea respectivă va fi gata la cheie. Se va putea circula, dar cu limitare de viteză, posibil și alte restricții. Ar fi bine și așa, dar mai sunt lucrări dificile de finalizat-podul peste OLT, care, dacă vremea se strică, nu se va mai putea lucra. Deci sunt și multe șanse să nu fie circulabilă porțiunea.
          • 0 (0 voturi)    
           Google Maps spune 30 de minute (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 21:30)

           Harald [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

           de la Spineni până la Alro Slatina. Asta include tranzit complet prin Balș și tot tranzit complet și prin Slatina.

           Google Maps merge de oriunde, nu trebuie să fiu la Slatina ca să văd că scrii aiureli.
      • +2 (2 voturi)    
       Riscul exista la orice viteza (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 21:01)

       bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

       El nu depinde de viteza ci de adaptarea vitezei la conditiile de drum. Daca circuli cu viteza redusa (de la 120 la 100), dar esti neghiob, riscul tot e acolo, faci accident oricum iar peste 80 orice accident depaseste parametrii din testele de siguranta, centura e spanzuratoare, sasiul se face acordeon si te striveste, probabilitatea de deces e mare.

       Conditiile de drum: e conceput pt. viteza, se poate si fara limita de viteza cum e in Germania pe alocuri, dar n-au accidente. Conditiile de drum: ceata, polei, bizoni la volan, ei, aici trebuie prudenta. La viteza mica, bizonii se agita si uneori o mai iau si pe contrasens sau depasesc pe banda de urgenta. Cel mai des intra in depasire desi exista un participant deja inscris in depasire, acesta acum trebuie sa franeze. De aici vin accidentele, nu exclusiv de la viteza. Plus ca multi oricum conduc si pe nationale de 90 sau 100 cu 120. Asa ca daca tot ai drum conceput pt. viteza, da-le cat trebuie.
       Si daca tot am zis de concepere, multe din accidente se intampla cand soferii intra in contrasens, sau parasesc carosabilul si se infig in obstacole. Un drum express cat si o autostrada e conceputa tocmai pt. a limita acest risc. Infrastructura trebuie exploatata exact pt. ceea ce a fost conceputa. Daca tu vrei sa conduci cu 80, linisit, pe un astfel de drum oricum esti mai in siguranta decat pe unul de o banda pe sens cu bizoni ce oricum conduc cu 120.
       • 0 (0 voturi)    
        Excelent comentariu, condițiile de drum (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 23:30)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui bardiCristi

        sunt cele care contează, nu neapărat viteza legală. Există destule situații când și 40 km/h e prea mult, chiar dacă limita legală poate e 100 pe tronsonul respectiv.

        Cu Germania e mai complicat, acolo am învățat să conduc, dar șoferii lor chiar sunt șoferi. Cred că 80% dintre români n-ar obține permisul în Germania :)
     • +1 (3 voturi)    
      Ce debiteaza mintea unui ... (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 20:36)

      bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui credinciosul

      Consumul unei masini mici, da creste odata ce depasesti o anumita viteza 100-110, dar avand motoare mici cresterea da noxe tot sub ceea ce produc motoarele de peste 2L ale smecherilor chiar si la 100.

      Oricum, idea nu e ca la 120Km e mai rau, ca nu toti vor conduce cu 120, multi merg linistit cu 100, dar se va fluidiza traficul mult mai bine.
  • +6 (8 voturi)    
   lol (Vineri, 29 octombrie 2021, 19:35)

   I [utilizator] i-a raspuns lui

   ingheata doar aia care nu au fost lasati de pesedei sa isi puna centrale individuale...
 • -19 (23 voturi)    
  Inca o minciuna... (Vineri, 29 octombrie 2021, 16:04)

  atc [utilizator]

  ...marca Drula: "... încă din vară am solicitat Ministerului de Interne o modificare legislativă a Codului Rutier. Deși feedback-ul verbal a fost unul pozitiv, schimbarea nu s-a mai produs”, spune Drulă.
  Pentru cine mai si citeste:
  H.N. -29.10.2021 "Inițiativa legislativă a fost depusă pe 14 octombrie."
  • -2 (10 voturi)    
   Codul Rutier (Vineri, 29 octombrie 2021, 17:14)

   hamurabi [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Da, in vara a cerut Ministerului de Interne modificarea si pentru ca la interne misuna incompetentii nu s-a facut nimic ! In consecinta a depus el un proiect de lege in octombrie.
  • 0 (4 voturi)    
   analfabet functional? (Vineri, 29 octombrie 2021, 20:25)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui atc

   ca asa pari, analfabet functional. ce scrie in articol si ce intelegi tu?
 • +10 (14 voturi)    
  pai sa o voteze (Vineri, 29 octombrie 2021, 16:17)

  Vic_Tor [utilizator]

  De fapt situatia este ca daca Bode (Interne, Politia Rutiera) nu a facut nimic, a facut Drula o lege. Si practic acuma face galagie ca sa ii faca pe liberali sa o voteze. Este clar ca nu vor vota legea lui Drula, vor face alta, doar sunt curios care sunt motivele , cum vor spune ca a lui Drula nu e buna, si a lor este OK
 • +11 (15 voturi)    
  Cu Drula lucrurile s-au miscat la transporturi (Vineri, 29 octombrie 2021, 17:05)

  Amariei [utilizator]

  Eu asta vad. Toti vorbesc, promit, dar el a livrat. Punct. De asta probabil au si zburat liberalii USR ul din guvern, apareau ei cum sunt de fapt, niste incompetenti corupti.
  • +4 (12 voturi)    
   lol (Vineri, 29 octombrie 2021, 19:37)

   I [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

   multi prosti merg pe drumurile nationale refacute de Drula si totusi injura USR... Ce sa-i faci, prostia e in floare.
   • -1 (9 voturi)    
    Ce DN a refăcut Drulă în 8 luni? Concret, (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 1:33)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui I

    care e numărul drumului național și sectorul de drum clar identificat pe care l-ar fi refăcut Drulă?
    • 0 (8 voturi)    
     Poftim! (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 3:31)

     Amariei [utilizator] i-a raspuns lui Harald

     https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-25023399-bilantul-lui-catalin-drula-ministerul-transporturilor-dupa-cele-9-luni-mandat.htm
     • -1 (7 voturi)    
      Toate erau în derulare când a venit Drulă (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 13:28)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

      Acolo nu e decât o listă festivistă, n-ai fost în stare să dai ca exemplu niciun drum național concret.

      S-a reparat astă-vară o porțiune de câțiva kilometri din DN68A, între Margina și Coșevița, dar și aceea era planificată dinainte de a veni Drulă.

      Omul și-a făcut PR, a fost multă agitație, dar în afară de studii de fezabilitate comandate fără număr, lucrări inițiate chiar de Drulă n-au fost.
     • +1 (5 voturi)    
      0 (zero) autostrazi! (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 13:31)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

      "...multi prosti merg pe drumurile nationale refacute de Drula..."! Hai ca ai umor:

      - "-Am deschis nodul rutier de mare viteză de la Sebeș între A1 și A10, fără panglici, normal, cum se face." Asta mai lipsea!

      -" Am reparat acea „rușine națională” DN 68A între Coșava și Coșevița, paralel cu sectorul lipsă din A1 între Lugoj și Deva". Adica,s-a reparat un drum de 8.5 km.!
      • +2 (4 voturi)    
       Clar, Drula n-a facut nimic in 9 luni (Duminică, 31 octombrie 2021, 3:44)

       Amariei [utilizator] i-a raspuns lui atc

       Lista e festivista, in realitate nimic concret nu s-a facut, Drula a taiat frunza la caini. M-am lamurit, fiecare vede ce ii convine, sau poate e platit sa vada intr-un fel anume....Eu tot USR o sa votez. :P
  • -1 (3 voturi)    
   De acord. (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 14:51)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

   Mă întreb de ce se face de râs spunând prostii.
 • -1 (15 voturi)    
  Nu zau! (Vineri, 29 octombrie 2021, 19:05)

  atc [utilizator]

  "...dar el a livrat."? Ce?! In afara de peste 20 de SF-uri pentru parandaraturi, poate imi spui si cati m. ( adica metri) de autostrada a finalizat in 9 luni, din cei 400 mosteniti in executie? Hai si cu cifre, nu doar cu lozinci de doi bani!
 • -3 (11 voturi)    
  lasati viteza maxima in pace (Vineri, 29 octombrie 2021, 19:10)

  amiaacovchai [utilizator]

  Chiar daca e drum expres, o limita maxima de viteza pusa la valoarea de 110 km/h ajunge!
  Si asa, cu o astfel de limita poti merge linistit cu 120 km/h ca esti legal, cf marjei de +10 km/h (cf codului rutier de mai multa vreme).
  De ca marim la autostrazi 140 km/h ?
  La ce calitate avem la calea de rulare chiar si la proaspetele loturi date in trafic, nu se justifica!
  Marind nejustificat limitele maxime practic ii incurajezi pe BIZONI sa calce si mai abitir pe pedala!

  In afara de o limita de 110 km/h pt Drumurile Expres, lasati-le pe celelalte in pace!
 • 0 (14 voturi)    
  Eu nu înțeleg o treabă (Vineri, 29 octombrie 2021, 23:35)

  Amerlocu [utilizator]

  Neasemuitul Drulă a fot ministrul transporturilor vreo 10 luni. E de asemenea parlamentar.

  Ce-l oprea să propună o lege cu articol unic de modifiare a codului rutier care să spună că „Viteza maximă pe drumurile expres e de 120 km/h”

  Ce anume îl oprește să o facă Luni diimineața la prima oră? Să vedem cine votează împotriva ei.

  Ca toții USReii Drule e extraordinar de bun când chibițează. Atunci ând a fost la butoane s-a evidențiat prinne începrerea a 0 centrimetrii de autostradă și continuarea cu chiu cu vai a 30 km începuți de predecesorii săi. În 2020 s-au realizat în condiții de molimă vreo 50 de km de autpstradă. Apropade dublu față de ce s-a continuat în ministeriatul lui Drulă.
  • +1 (5 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 13:34)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   ...adica, inca un Ministru Zero in arhiva USR!
  • 0 (0 voturi)    
   Esti chior (Miercuri, 3 noiembrie 2021, 12:59)

   vidra [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Din articolul pe care nu l-ai citit, pt ca ai intrat aici doar sa postezi anti-USR:

   "Fostul ministru, deputat USR, anunță că a depus un proiect de lege în Parlament pentru a corecta problema și a stabili noi limite de viteză pentru drumurile expres."
 • 0 (8 voturi)    
  propaganda electorala pe model bolsevic (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 13:41)

  Razvan_M [utilizator]

  Tovarasului Drula i se ridica osanale precum se ridicau "celui mai iubit fiu al poporului", "geniul din Carpati". Modelul nu este nou, Stalin era si el numit "generalissim" si ceea ce spunea era lege si ascultat cu sfintenie de pupincuristii bolsevici. Se vede pe cine imita useristii cu osanalele lor.

  PS. mai sunt 2 luni pana la sfarsitul anului si inca nu avem dati in folosinta km noi de autostrada.
  PS2. obisnuiam sa "citesc" Scanteia stand pe tron pe cand aveam 12 ani si preferam sa utilizez la sters fotografia lui Tovarasu. Pacat ca articolele hotnews nu sunt si tiparite, cu poza Tovarasului Drula.
  • +2 (6 voturi)    
   Cultul personalității. (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 14:57)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   Dar ei nu sunt comuniști, nu sunt marxiști, nu vor confiscarea averilor și trimiterea în lagăre a celor bogați. Nuuu, numai au spus, că nu au avut ocazia să o pună în practică. Fără legi, fără judecată, vedeți mesajul din comentariile clonțoase ale susținătorilor USR și a unor lideri ca Barna, Stelian Ion.
   • +1 (3 voturi)    
    Mai baieti, mai incet cu pianul pe scari (Duminică, 31 octombrie 2021, 3:04)

    Amariei [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Nu ii ridica nimeni osanale lui Drula, il asociati cu un dement ca sa il puneti jos dar ca sa acoperi cu noroi un om pentru ca USR ul nu va place mi se pare o chestie de tot rahatul, ca sa ma exprim plastic. Au facut mai bine decat el ministrii PSD si PNL? Nu inteleg cu cine il comparam. Cu Sova, cu Fenechiu sau poate cu Miron Mitrea? Inca ceva, va plateste chiar asa de bine USL ul?
    • -1 (3 voturi)    
     Methinks thou dost protest too much (Duminică, 31 octombrie 2021, 10:27)

     Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

     Pentru un partid care se pretindea curatenia si competenta pamantului, cu membri unul si unul, este oarecum jenant sa faci comparatii cu ce este mai prost din alte partide. Poate este momentul sa iei o pauza si sa te gandesti un pic la ce ai ajuns sa aperi. 0 km de autostrada si laudarosenie cat cuprinde. Asta este adevarul. Poate o sa-ti dai seama de asta cand ti se va ridica valul de pe ochi.
     • -1 (1 vot)    
      Orice este mai bun decat FSN (Duminică, 31 octombrie 2021, 11:01)

      Amariei [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

      Ce este mai prost din alte partide?A fost ceva bun si n-am observat eu?Dupa 30 de ani de FSN, tot ai impresia ca is buni la altceva decat furaciuni si escrocherii? Tot ai impresia ca FSN/USL iti vrea binele? Me thinks you definitely lost it my friend...
      • 0 (2 voturi)    
       Pai vezi ca useristii sunt tot fesenisti (Duminică, 31 octombrie 2021, 14:53)

       Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

       Liderii vostri au legaturi cu membri ai fostei Securitati si cu Sistemul. Iar liderii actuali ai USR, ce au facut parte din vestitul "guvern tehnocrat" din 2016, erau in alianta foarte apropiata cu PSD-ul - cu Danca vicepremier. Curat Uniune Socialista - nici macar USL.
       • 0 (2 voturi)    
        Am mai auzit asta undeva tovarase (Duminică, 31 octombrie 2021, 21:35)

        Amariei [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

        La Antena 3...Ti-ai invatat bine poezia, ne iau averile, vine Stalin, bolsevicii, securitatea...Combati bine , esti un cadru de nadejde al USL, te vor promova cu siguranta. Godspeed!
        • 0 (2 voturi)    
         Oameni de paie (Luni, 1 noiembrie 2021, 12:08)

         Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

         Nu am televizor in casa si nu ma uit la stiri televizate de ani de zile. Chiar si cand o faceam, cu mai bine de 5 ani in urma, evitam Antenele. Nu am votat niciodata PSD si nu am votat niciodata PNL. Poate ar trebui sa-ti revizuiesti putin universul logic si sa iesi din bula ta marxist leninista unde lumea se imparte in buni, destepti, luminati, progresisti (adica voi insiva) si rai (adica toti ceilalti).


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by