Lotul 3 parte din Autostrada de Centură A0 a Capitalei, sectorul de Nord, a ajuns la a treia desemnare a constructorului - o licitație lansată încă din iunie 2019 și care practic nici până în ziua de azi nu s-a lăsat cu un contract semnat. Firma care a fost desemnată câștigătoare cu o ofertă de 413 milioane de lei pentru proiectarea și execuția celor 8,6 km este IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş, aceeași firmă care mai fusese desemnată o dată câștigătoare în vară, înainte ca rezultatul să fie întors în urma contestațiilor.

Autostrada de Centura A0 a CapitaleiFoto: Hotnews

Ofertantul declarat câstigător este IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., cu preţul de 413.665.346,64 lei fără TVA, a anunțat joi seara Compania de Autostrăzi.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni sunt destinate perioadei de proiectare și 18 perioadei de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 10 ani.

„În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări de artă complexe, incluzând 7 pasaje pe și peste autostradă, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m”, mai transmite CNAIR.

Aceeași firmă mai fusese desemnată câștigătoare în luna iunie de către CNAIR, însă rezultatul a fost contestat, iar CNSC și Curtea de Apel au întors „dosarul” la CNAIR să reevalueze ofertele.

Anterior, pe acest tronson, CNAIR declarase câștigătoare compania turcească NUROL INSAAT VE TICARET A.S., însă și acel rezultat a fost inițial contestat, iar CNAIR a trebuit să reevalueze ofertele.

Având în vedere întârziere procedurilor, șansele ca pe acest tronson să se poată circula mai devreme de 2025 sunt din ce în ce mai mici.

A0 Nord - Lot 3 (DN2/Afumați - DN3/Cernica)

Lungime: 8,6 km, 1 nod rutier cu DN2

Constructor desemnat : Ictas Insaat Ve Ticaret

Valoare: 413 mil lei

Stadiu: În licitație (contestații și reevaluare oferte)

Termen: 12 luni proiectare + 18 luni execuție

Finalizare posibilă: 2025

---