Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a mai făcut o declarație greșită chiar în aceeași emisiune în care a vorbit eronat de unele aspecte privind implementarea proiectului autostrăzii A3 Ploiești - Brașov. Grindeanu a estimat că în prezent se lucrează la circa 80 de kilometri de autostradă, însă în realitate, așa cum detaliază fostul ministru Cătălin Drulă, în prezent se lucrează efectiv la aproape 300 de kilometri de autostradă și drum expres, o bună parte din șantiere fiind începute în 2021. Pe lângă acestea, alți 90 de kilometri sunt în faza de proiectare în prezent.

Grindeanu si autostrazileFoto: Colaj foto

Întrebat de moderatorul de la Digi24 câți kilometri de autostradă s-ar putea inaugura în 2022, Grindeanu s-a ferit să dea o cifră exactă, dar a vorbit de ce șantiere sunt acum în lucru.

Suntem undeva în lucru la peste 80 de kilometri în acest moment”, a spus Grindeanu. (n.r. apoi a continuat să facă referire și la drumul expres Craiova - Pitești, care va fi deschis pe loturi începând cu 2022).

Față de declarația lui Grindeanu a reacționat fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.

„Să nu știi că ai în lucru 300 km de autostradă și drum expres și să spui că “sunt în lucru undeva la peste 80 de kilometri” e deja cam mult”, a spus Drulă care a realizat și o listă a proiectelor în lucru sau în faza premergătoare execuției.

LISTA PROIECTELOR de AUTOSTRADĂ și DRUM EXPRES aflate în derulare la început de 2022

Proiecte cu lucrări începute fizic în teren: 293 km

- A0 Sud: 51 km

- A0 Nord lotul 2: 19 km

- A1 Sibiu-Pitești secțiunile 1 și 5: 43 km

- Pod Dunăre cu drumuri de legătură: 23 km

- DX12 Craiova-Pitești tronsoanele 1,2,3: 90 km

- Drum expres Brăila-Galați: 11 km

- A3 Transilvania sectoarele Cluj-Zalău & Nușfalău-Suplacu de Barcău: 56km

Proiecte în faza de proiectare (pre-execuție): 93 km

- A0 Nord, lotul 4: 5 km

- A1 Sibiu-Pitești secțiunea 4: 10 km

- DX12 Craiova-Pitești tronsonul 4: 31 km

- A3 Transilvania sectorul Chiribiș-Biharia: 28 km

- Drum expres de legătură A3-Oradea: 19 km

---

Declarația eronată a lui Grindeanu vine după ce în aceeași emisiune a făcut trei erori în doar câteva fraze atunci când s-a referit la stadiul proiectului autostrăzii A3 Ploiești - Brașov.

CITEȘTE ȘI: