Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, miercuri seară, că a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului de mare viteză Bucureşti - Alexandria, valoarea acestuia depăşind 16 milioane de lei, fără TVA, potrivit News.ro.

Drum Expres Bucuresti - AlexandriaFoto: MT

”O legătură rutieră modernă între Bucureşti şi Alexandria mai aproape de realizare! A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului de mare viteză Bucureşti - Alexandria. Asocierea de proiectanţi români care a semnat contractul la o valoare de 16,12 milioane de lei fără TVA trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în 14 luni”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului, contractul mai prevede ca Asocierea să ofere asistenţă tehnică pentru susţinerea Aplicaţiei de Finanţare şi asistenţă tehnică pentru procedura de atribuire a viitoarelor contracte pentru proiectare şi execuţie.

Ministrul Transporturilor a precizat, de asemenea, că, prin acest contract finanţat din fonduri europene nerambursabile (POIM) se urmăreşte:

  • creşterea eficienţei economice a reţelei de transport din România;
  • îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie;
  • creşterea vitezei de calatorie între Bucureşti şi Alexandria;
  • descongestionarea traficului pe rutele existente (DN6);
  • îmbunătăţirea conectivităţii la nivel regional.