CNAIR a desemnat câștigătorul contractelor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției loturilor 1, 2 și 3 ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, trei loturi cu o lungime totală de 180 de km.

Drum expresFoto: Sorin Grindeanu pe Facebook

„Marți, 08.11.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor în cadrul celor 3 proceduri de achizitie publică, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției loturilor 1, 2 și 3 ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj”, anunță Compania de Drumuri.

  • Ofertantul desemnat câștigător în cadrul celor 3 proceduri de achiziție publică este Asocierea IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING – INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII SRL.

Loturile drumului de mare viteză Filiași - Drobeta Turnu Severin - Domașnea - Caransebeș

Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin) va avea o lungime de aproximativ 70 de km cu preţul de 19.912.613,44 Lei fără TVA. Termen contractual: 20 de luni din care 18 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

Lotul 2 ( Drobeta Turnu Severin – Domașnea) va avea o lungime de aproximativ 65 de km cu preţul de 32.850.683,62 Lei fără TVA. Termen contractual: 28 de luni din care 26 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș) va avea o lungime de aproximativ 45 de km cu preţul de 17.908.135,44 Lei fără TVA. Termen contractual: 24 de luni din care 22 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

CNAIR amintește că semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Reamintim că licitația pentru realizarea SF-ului pentru drumul de mare viteză Filiași (Craiova) - Lugoj vine după ce la începutul anului Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu a anulat o licitație ca și încheiată pentru proiectarea autostrăzii A6 de 250 de km de la Craiova la Drobeta Turnu Severin și până la Lugoj.

Fostul ministru Cătălin Drulă acuza la acel moment că motivul anulării licitației aproape finalizate era unul „halucinant”.