Pasajul suprateran de la Domnești de pe centura Capitalei - unde lucrările au fost reluate în vara lui 2020, după câțiva ani de blocaje - a fost deschis vineri la prânz, a anunțat șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Pasajul DomnestiFoto: Facebook Cristian Pistol CNAIR

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a publicat un scurt video cu momentul deschiderii circulației:

Potrivit șefului CNAIR, circulația pe pasajul Domnești s-a deschis după ce comisia de recepție a finalizat verificările și a întocmit ultimele documente necesare deschiderii traficului rutier.

Sensul giratoriu suspendat de la Domnești va contribui la eliminarea aglomerației rutiere care se formează acum în această zonă din cauza intersectării la nivel a Centurii Capitalei, spune șeful CNAIR.

Pasajul de la Domnești este primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi deschis pe centura Capitalei.

Lucrările de la Pasajul Domnești, blocate și reluate cu greu

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problemă fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; exproprierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

Deși lucrările efective au început în 2018, chinurile facerii pentru un pasaj la intersecția DNCB de la DOmnești datează de mai bine de 14 ani: