Compania de Autostrăzi a scos la licitație finalizarea studiului de fezabilitate necesar construcției autostrăzii Brașov – Bacău, mărind banii puși la bătaie, după ce contractul precedent a fost reziliat din cauză că fostul proiectant nu a putut acoperi costurile cu investigațiile geotehnice.

Traseele propuse pentru A13 Brasov - BacauFoto: Hotnews
  • „Miercuri, 23.11.2022, CNAIR lansează licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate necesar construcției autostrăzii Brașov – Bacău, prin transmiterea spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Anunțul de Participare pentru lansarea procedurii de achiziție publică FINALIZARE STUDIU DE FEZABILITATE AUTOSTRADA BRAȘOV – BACĂU”, transmite Compania de Autostrăzi.

Durata contractului de proiectare este de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate.

Valoarea estimată a procedurii de 45.044.901,90 lei fara TVA. (n.r. fostul contract fusese semnat pe circa 20 de milioane de lei).

Termenul limită de depunere a ofertelor este 16.01.2023.

Autostrada A13 Brașov - Bacău: Contract reziliat după doi ani / Ce trasee au fost studiate

Contractul precedent pentru SF și PT pe A13 Brașov - Bacău a fost reziliat la începutul toamnei, după cum anunța ministrul Sorin Grindeanu, asta după ce chiar proiectantul a notificat CNAIR pentru rezilierea amiabilă a contractului încă de la începutul lunii iunie, arătând că nu mai poate acoperi costurile suplimentare pentru investigațiile geotehnice.

Contractul precedent a fost semnat în mai 2020 pe circa 20 de milioane de lei cu Search Corporation și Primacons Grup.

În cadrul contractului, Search Corporation a analizat cinci variante de traseu pentru A13 Brașov - Bacău.

Dintre toate, varianta roșie (varianta 1) a fost selectată, lungimea estimată fiind de 162 km.