Trei tronsoane de autostrăzi din România vor fi extinse la 3 benzi pe sens, toate trei autostrăzile fiind în zona Capitalei, potrivit unei licitații pentru realizarea studiilor de fezabilitate, a anunțat secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioșteanu.

Autostrada A1 București - PiteștiFoto: Moruzx | Dreamstime.com

„A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice #ANAP documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3”, a anunțat Scrioșteanu.

Lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor se prevede a se realiza pentru următoarele sectoare de drum:

  • Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti integral (109,6 km)
  • Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București - Fundulea
  • Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei - Dumbrava

„Durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate”, scrie Scrioșteanu.

În prezent, doar o porțiune din A3 are trei benzi pe sens

În prezent, în zona Capitalei, doar sectorul A3 de la Centura Capitalei până la Moara Vlăsiei are câte 3 benzi pe sens, iar bucata de la Centura Capitalei până în Șoseaua Petricani are câte trei benzi, dar fără banda de urgență.

În zona Dumbrava A3 se va conecta cu viitoarea Autostradă A7 care conectează Muntenia de Moldova. Astfel, de la Dumbrava și până în Capitală A3 ar urma să aibă câte trei benzi pe sens.

HARTA autostrăzilor care vor fi lărgite la 3 benzi pe sens

---

Sursă foto articol: |Dreamstime.com