Lucrările de reabilitare la Podul peste brațul Borcea de pe Autostrada Soarelui, începute în februarie și unde sunt impuse restricții de circulație, vor continua și în perioada sezonului estival, conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. El spune că a cerut suspendarea taxei de pod în perioada lucrărilor de reparaţii.

Podul de la Fetești Foto: CNAIR

Grindeanu spune, într-un mesaj pe Facebook, că mobilizare constructorului pe şantierul podului peste braţul Borcea (A2) este una „bună” și a ajuns la un stadiu fizic de peste 74%.

  • „În ciuda eforturilor depuse, repararea deteriorărilor extinse ale acestui pod dunărean se va suprapune pe perioada sezonului estival.
  • Constructorul român a dat asigurări că va continua să lucreze intens, inclusiv în weekend, pentru a se putea scurta cât mai mult perioada cu restricții.
  • În această situație vreau ca pe perioada lucrărilor să #suspendăm plata tarifului pentru tranzitarea podului (#PEAJ)!
  • Lucrările trebuie să continue până când podul redevine sigur pentru circulație”, a susținut Grindeanu.

Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie a acestui an, motiv pentru care calea II de circulaţie, sensul Constanţa - Bucureşti, a fost închisă traficului.

Printre lucrările principale ce vor fi executate: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc..

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele și viaducte de acces), care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Contractul de reabilitare de circa 68 de milioane de lei a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, iar durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate sunt executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu a suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.