„Semnarea contractului pentru construcția lotului3 al Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău (13,9 km), a intrat în linie dreaptă!”, anunță directorul Companiei de Autostrăzi. Tronsonul Pietroasele - Buzău a rămas practic singurul lot de pe întreaga A7 prinsă la finanțare pe PNRR care nu fusese contractat încă, după mai multe contestații în instanță.

Autostrada Moldovei A7Foto: Hotnews

Autostrada A7: Tronsonul Pietroasele - Buzău va fi construit de turcii de la Tefken

„Lotul Pietroasele-Municipiul Buzău a fost atribuit constructorului turc TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. la valoarea de 1,15 miliarde de lei (fără TVA). După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației Danlin XXL SRL de către Curtea de Apel București CNAIR a desemnat un nou constructor”, spune Cristian Pistol, șeful de la CNAIR.

„După trecerea termenului legal de 10 zile, dacă nu vor fi depuse noi contestații, este posibilă semnarea contractului pentru construcția ultimului din cele 13 loturi ale A7 finanțate din PNRR. Lucrările care includ 8 poduri și un pasaj (1,26 km), trebuie finalizate în 20 de luni, după emiterea Ordinului de Începere”, spune Pistol.

A7 Pietroasele - Buzău

Constructorul: TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S.

Lungime: 13,9 km

Valoare: 1,15 miliarde de lei (fără TVA)

Contract semnat: -

Lucrări începute: -

Termen oficial de execuție (proiectul tehnic este deja realizat): 20 de luni.

Termen de finalizare: Q3-Q4 2025 (realist)

---

HARTĂ - Autostrada A7, pe tronsoane - Toate tronsoanele de la Ploiești/Dumbrava(A3) până la Pașcani sunt contractate, mai puțin cel de la Pietroasele la Buzău

A7 - Autostrada finanțată prin PNRR, dar cu termen limită pentru finalizare

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina. De la Ploiești până la Pașcani (circa 320 de km) a fost prinsă pe finanțare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Până în acest moment au fost contractate aproape toate tronsoanele, mai puțin Petroasele - Buzău (cca 13,9km). De la Buzău până la Pașcani Autostrada A7 are același constructor - românii de la UMB.