De marți 30 mai 2023 va fi deschis traficului rutier noul pasaj de la Drajna, o nouă supratraversare pe DN21, cu o lungime de 2,7 km care trece peste DN3A și magistrala feroviară CF800. Pasajul a fost construit să elimine blocajele rutiere ce se formau la trecerea la nivel cu calea ferată spre și dinspre Autostrada „Soarelui” A2, în special în timpul sezonului estival.

Pasajul de la DrajnaFoto: Cristian Pistol / Facebook

„Deschidem pasajul Drajna, mâine, începând cu ora 10:00! Lucrările pe cei 2,7 km ai acestui pasaj au durat cu aproximativ două luni mai puțin decât era prevăzut în contract”, a anunțat directorul Companiei de Drumuri, Cristian Pistol.

„Odată cu deschiderea circulației pe Pasajul Drajna se elimină blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina. În perioada sezonului estival crește inclusiv frecvența trenurilor spre litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp”, a mai spus Pistol.

Construcția pasajului de la Drajna (județul Călărași) de pe DN21 a fost finanțată din bani europeni (POIM) și reprezintă prima etapă din drumul Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, a mai notat șeful de la CNAIR.

Pasajul de la Drajna pe DN21, peste DN3A și calea ferată CF 800

Lungime: 2,7 km

Constructor: S.C. ARCADA COMPANY S.A.

Valoare: 98,1 milioane de lei (fără TVA)

Termen (cf. CESTRIN): 12 luni proiectare + 16 luni execuție (ordin de începere lucrări: 15 martie 2021)

Finalizare: 30 mai 2023