O comisie va ancheta împrejurările care au dus la prăbușirea a două grinzi pe șantierul autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Comisia va fi constituită la cererea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. În incident a fost rănit ușor un muncitor, relatează Mediafax.

Grinzi prabusite pe lotul doi al autostrazii A10 Sebes - TurdaFoto: Captura YouTube

Ministrul Transporturilor i-a cerut, joi, directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, să desemneze o comisie care să ancheteze împrejurările în care, pe șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, la supratraversarea DN 14B, s-au prăbușit două grinzi, la doar o oră după ce au fost montate.

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a convocat pe directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, și i-a solicitat constituirea, în regim de urgență, a unei comisii care se va deplasa la fața locului, să cerceteze împrejurările în care a avut loc incidentul din data de 29 mai 2019, de pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda, de la supratraversarea DN 14B”, a transmis biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

Incidentul s-a produs miercuri dimineața, pe lotul doi al autostrăzii Sebeș-Turda.

Din cauză că a fost rănit un muncitor, incidentul a fost înregistrat ca accident de muncă.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Munca Alba, a rezultat că un muncitor, în vârstă de 28 de ani, angajat al unei societăți comerciale care execută lucrări pe șantierul autostrăzii, în timp ce executa lucrări pentru montarea unei grinzi de beton, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de 5,5 metri. În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni, posibil ușoare, și a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale”, a transmis Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Potrivit polițiștilor, în cauză a fost deschis un dosar penal în cadrul căruia se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.