Anunțul pentru procedura de atribuire licitație deschisă pentru finalizarea Variantei de Ocolire Târgu Mureș a fost postat în sistemul electronic de achiziții publice, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

HotNews.roFoto: Hotnews

În decembrie 2017, contractul pentru execuția variantei de ocolire Târgu Mureș a fost terminat prin acordul părților. După trei ani de lucrări spaniolii de la Copisa realizaseră doar 35% din lucrare.

Valoarea estimată a contractului scos acum la licitație este de aproximativ 47.000.000 euro fără T.V.A, iar data limită pentru depunerea ofertelor este septembrie 2019, potrivit comunicatului CNAIR.

Pe Varianta de ocolire Târgu-Mureș, în lungime de 11,643 km, vor fi realizate 8 poduri/ pasaje/ viaducte și 2 intersecții giratorii. Această Variantă Ocolitoare va asigura legătura Sighișoara – Târgu Mureș – Reghin, pentru a reduce volumul traficului ce traversează municipiul Târgu-Mureș în direcţia sud – nord.

După finalizarea lucrărilor, accesul pe această variantă se va face din DN13 pe relația Brașov - Sighișoara - Targu Mures, km 155 și din DN15 pe relația Reghin - Târgu Mureș - Turda, km 84.