Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a afirmat, marți, că „sunt rezolvate toate problemele” dintre Metrorex și firma Astaldi, care se ocupă de lucrările la Magistrala 5, și că lucrările la metroul Drumul Taberei vor fi realizate la termen, întrucât firma italiană a acceptat eşalonarea datoriei.

Statia Orizont - Magistrala 5 de metrouFoto: Asociatia Pro Infrastructura

„Sunt rezolvate toate problemele. Astaldi a acceptat eşalonarea propusă de Metrorex. Acea sumă care a fost câştigată în instanţă nu afectează construcţia Magistralei 5. Bugetul pentru Magistrala 5 a fost deja stabilit, practic ce execută, banii ăia îi primesc”, a declarat luni, Ministrul Transporturilor la o conferinţă de presă, relatează Mediafax.

Metrorex a anunţat că a convenit eşalonarea sumei de 94 de milioane de lei, în discuţiile purtate între reprezentanţii companiei şi cei ai Astaldi. Până în prezent, Metrorex a achitat, în urma proceselor pierdute cu Astaldi, 140 de milioane de lei.

Astaldi şi-a asumat să finalizeze proiectul până la sfârşitul anului, iar compania română a alocat banii necesari lucrărilor la Magistrala 5 în bugetul pe 2019, facturile fiind achitate la zi, respectând contractul cu Astaldi, au anunţat, într-un comunicat, reprezentanţii Metrorex.