Ciobanu Constantin, viceprimar al comunei Mihaiesti din judetul Valcea incepand cu 2012, a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate deoarece a detinut simultan atat functia de consilier in aparatul de specialitate al primarului comunei Mihaiesti, cat si functia de Consilier local in cadrul Consiliului Local Mihaiesti. In prezent, Ciobanu Constantin continue sa fie viceprimarul comunei.

Ciobanu ConstantinFoto: Primaria Mihaiesti

UPDATE: In cazul viceprimarului Ciobanu Constantin A fost aplicata o sanctiune de diminuare a indemnizatiei lunare în cuantum de 10%.

A trecut 1 an, 4 luni si 8 zile de cand decizia definitiva nu a fost pusa in aplicare.

Ciobanu Constantin a detinut functia de consilier la Primaria Mihaiesti incepand cu data de 1 iulie 2007, iar functia de consilier local in cadrul Consiliului Local Mihaiesti a exercitat-o incepand cu 16 iunie 2008.

La data finalizarii raportului de evaluare al ANI, Ciobanu Constantin ocupa ambele posturi.

Agentia Nationala de Integritate a specificat ca persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

Cu toate acestea, incepand cu luna iunie 2012 si pana in prezent, Ciobanu Constantin este viceprimarul comunei Mihaiesti din judetul Valcea.

Contrar prevederilor legale stipulate in Legea 176/2010, art 25, alin. (2), sanctiunea disciplinara stipulata in decizia definitiva din 28.06.2013 nu a fost aplicata inca.

Mentionam ca perioada de interdictie a exercitarii unei functii pe o perioada de trei ani intra in vigoare de la data destituirii din functia respectiva.