UPDATE Mircea Bezna (PDL), primarul comunei Argetoaia, ramane in functie desi ICCJ a dispus suspendarea sa din functie in 2013/ ANI a formulat plangere penala pentru neaplicarea sanctiunii

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 21 noiembrie 2014, 13:09 Monitorizari | Sentinte definitive - ANI


Mircea Bezna
Foto: Gazeta de Sud
 documente
(21 Nov 2014) PDF, 462KB
Primarul Mircea Bezna, din comuna Argetoaia, judetul Dolj,  a primit in 2013 o decizie definitiva si irevocabila din partea ICCJ, in urma sesizarii efectuate de inspectorii de integritate referitoare la incalcarea dispozitiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese. In luna mai 2013, ICCJ a hotarat ca edilul Mircea Bezna sa fie suspendat din functie. A trecut un an, sase luni si 3 zile de cand decizia definitiva nu a fost pusa in aplicare.

UPDATE:
ANI a formulat plangere penala pentru neaplicarea sanctiunii

Acuzat ca si-ar fi angajat sotia in postul de referent, in cadrul primariei la conducerea careia se afla din iunie 2004, edilul Mircea Bezna a semnat el insusi contractul individual de munca nr. 2933 din data de 15.06.2006, precum si dispozitia nr. 541 din 30.06.2006, prin care o incadra in functia de referent al primariei Argetoaia pe sotia sa, Geta Bezna.

Initial, ANI a sesizat Camera de Conturi a judetului Dolj, cu privire la posibila incalcare a prevederilor art. 70, respectiv, art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 referitoare la unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, potrivit carora,  “Primarii (...) sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice incheiate ori dispoziţiile emise cu incalcarea obligatiilor prevazute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta”.

In urma raportului de evaluare finalizat de ANI in iulie 2011, ICCJ a hotarat definitiv si irevocabil, in luna mai a anului trecut, ca edilul Mircea Bezna sa fie suspendat din functie, urmand ca pe o perioada de trei ani, sa nu mai aiba dreptul de a ocupa alte functii publice. Totusi, prefectul de Dolj, dl. Marius Deca nu a emis nici in prezent ordinul de incetare a mandatului primarului comunei Argetoaia.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2722 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  sus legea sa n-ajungem la ea... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 13:37)

  cronicarul dupa ureche [utilizator]

  Intr-o tara in care "asa"zis demnitari cu doctorate in potroace nu tin seama de hotarari irevocabile si definitive ale instantei supreme din tara, ne miram ca maimute analfabete vor sa conduca leii. Daca i s-a comunicat prefectului si a refuzat aplicarea hotararii infractiunea merita cel putin sase luni de penitenciar cu colegii de breasla. Si-i trece...
  • 0 (0 voturi)    
   eu tot nu pricep cum vine asta (Vineri, 21 noiembrie 2014, 20:40)

   adyQ [utilizator] i-a raspuns lui cronicarul dupa ureche

   atunci cine trebuia sa il aresteze pe prefect ca nu a aplicat legea?
 • +7 (7 voturi)    
  Pai de vina e legea (Vineri, 21 noiembrie 2014, 14:05)

  bogdan1477 [utilizator]

  Prefectii care nu emit ordinul de incetare a mandatului in x zile de la decizia ICCJ ar trebui bagati la zdup pe motiv de abuz in serviciu.
 • +1 (1 vot)    
  Pai in Bezna cine sa-l lumineze (Vineri, 21 noiembrie 2014, 16:19)

  Bogdan_100 [utilizator]

  ca o hotarare a justitiei trebuie aplicata?
 • +1 (1 vot)    
  Sa faca puscarie vinovatii. (Vineri, 21 noiembrie 2014, 16:48)

  vali47 [utilizator]

  Prefectul sa i se impute salariul primarului si toate cotcariile facute ,iar primarul sa faca puscarie ca nu a respectat o decizie a instantei.
 • 0 (0 voturi)    
  sa se sesizeze... (Vineri, 21 noiembrie 2014, 21:02)

  brita [utilizator]

  dom'le si inocentu' ala de blaga, sa-l traga p-asta de mineca...


Abonare la comentarii cu RSS

Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de o sentinta definitiva care nu a fost pusa in aplicare? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by