Actualul primar din comuna ialomiteana Sfantu Gheorghe, Livia Gomes Tudorache (fost PSD, actual independent), gasita in stare de incompatibilitate de ANI in urma cu patru ani, isi exercita inca mandatul, in ciuda sentintei definitive data de instanta de judecata.Au trecut 8 luni si o zi de cand decizia definitiva nu a fost pusa in aplicare.

Livia Gomes Foto: Independent Online
  • UPDATE 2: A.N.I. a formulat plangere penala pentru neaplicarea sanctiunii
  • UPDATE: A.N.I. a amendat Prefectul judetului Ialomita cu 2000 lei pentru neaplicarea sanctiunii disciplinare.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Livia Gomes Tudorache a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor deoarece in perioada 11.09.2009 -19.03.2010 a detinut simultan functia de primar al comunei Sfantu Gheorghe precum si pe cea de administrator in cadrul firmei SC Romgal Invest SRL, incalcand in caste conditii dispozitiile legii nr. 161/2003.

In aceste conditii, primarita comunei Sfantu Gheorghe a fost decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani.

Cu toate acestea, Institutia Prefectului Judetului Ialomita nu a semnat inca ordinul de incetare a mandatului Liviei Gomes Tudorache pe motiv ca sanctiunea nu poate fi aplicata deoarece starea de incompatibilitate a incetat inainte de sesizarea facuta de inspectorii de integritate.

Asadar, potrivit informarii de presa din 12 iulie 2014, prefectura Judetului Ialomita se vede in "imposibilitatea" aplicarii deciziei deoarece termenul de prescriptie a aplicarii sanctiunii a fost interupt prin contestarea raportului de evaluare intocmit de ANI, motiv pentru care noul termen de prescriptie a devenit data de 19 martie 2014.

Agentia Nationala de Integritate a formulat plangere penala impotriva instituitiei Prefectului judetului Ialomita, pentru neaplicarea sanctiunii. A.N.I. l-a amendat asadar pe dl. Petre Gigi, prefectul judetului, cu suma de 2000 lei pentru neaplicarea sanctiunii disciplinare.