Benedek Imre Sandor a fost acuzat in luna iulie 2011 de incalcarea dispozitiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese. Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, la data constatarii conflictului de interese, actualul sef al Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Urgenta din Targu Mures ocupa si functia de consilier in cadrul Consiliului Judetean Mures.

Benedek ImreFoto: benedekimre.ro
  • UPDATE: Benedek Imre Sandor a fost destituit din functie la data de 26 ianuarie 2015

Mai mult, se precizeaza in comunicatul ANI din 2011, Imre Sandor a desfasurat relatii comerciale, in calitate de manager al Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures, cu S.C. CARDIO MED S.R.L., societate in cadrul careia exercita functia de asociat.

Potrivit contractului nr. 383, semnat in martie 2010, obiectul principal il constituia furnizarea serviciilor medicale, contractul fiind prelungit pana in anul 2011.

Imre Sandor a fost acuzat initial de ANI de comiterea infractiunii de fals in declaratii si incompatibilitate.

Incalcand prevederile legale Imre Sandor, consilier judetean intre 2004-2008, 2008-2012, a omis sa declare public si calitatea de asociat in cadrul celor doua societati comerciale pe care le detinea: Molk Prod SRL si Carit San SRL.

Astfel, ANI a sesizat in 2009 Parchetul de pe langa Judecatoria Municipiului Targu-Mures fata de situatia lui Sandor. Doi ani mai tarziu, cardiologul se afla in conflict de interese deoarece se dovedeste actionar la o companie care a incheiat contracte cu unitatea medicala la conducerea careia se afla si in prezent.

Potrivit legii, Benedek Imre nu mai are dreptul sa ocupe nicio functie publica pe o perioada de trei ani. Insa acesta ocupa inca postul de sef de sectie in cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean deUrgenta Targu-Mures.

In ciuda raportului de evaluare privind constatarea conflictului de interese in cazul dl. Imre Sandor, nu s-a aplicat nicio sanctiune disciplinara, asa cum se stipuleaza in Legea nr. 176/2010.

Agentia Nationala de Integritate a formulat insa o plangere penala impotriva Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Targu Mures, pentru neaplicarea sanctiunii.

Legea nr. 95/2008 defineste conflict de interese ca “detinerea de catre manager persoana fizica (...) de actiuni sau interese la societati comerciale ori organizatii nonguvernamentale care stabilesc relatii comerciale cu spitalul la care persoana in cauza exercita sau intentioneaza sa exercite functia de manager”.