Costel Moraru, primarul comunei Puiesti din judetul Vaslui, unde au avut loc mai multe proteste impotriva explorarii/exploatarii gazelor de sist, a dat o dispozitie prin care s-a numit in functia de secretar al primariei. Ca urmare a acestei decizii, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca edilul se afla in conflict de interese de natura administrativa si a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad.

"In exercitarea functiei de primar, a emis si semnat propria dispozitie de numire in functia publica de conducere de Secretar al Comunei Puiesti. Mai mult decat atat, in calitate de primar, a semnat adresa transmisa la data de 11 ianuarie 2012 Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, solicitand avizarea pentru demararea procedurilor de organizare a concursului pentru ocuparea functiei de secretar al comunei, premeditand, astfel, participarea sa la concurs. Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat si Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre MORARU COSTEL a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei", se arata intr-un comunicat ANI.

Mentionam ca pe 02 martie 2015, Agentia Nationala de Integritate a constatat si existenta starii de incompatibilitate in cazul primarului comunei Puiesti.