Primarul unei comune din Bihor, declarat in conflict de interese de Agentia Nationala de Integritate

de A.C.     HotNews.ro
Marţi, 31 martie 2015, 15:52 Monitorizari | Sentinte definitive - ANI


Adrian Mates
Foto: Primaria Bratca
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre Adrian Mates, primar al comunei Bratca, judetul Bihor, dupa ce acesta a acordat indirect contracte din bani publici unor firme detinute de el si sotia sa, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, Adrian Mates a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat, in calitate de primar, a participat indirect la realizarea unui profit pentru SC Mirada Trade SRL si SC Extracalcar SRL, societati in cadrul carora detine calitatea de asociat, iar sotia acestuia detine calitatea de asociat si functia de administrator.

Initial, Primaria comunei Bratca a incheiat si derulat contracte comerciale cu SC Bobi&Diana Trans SRL in valoare de aproximativ 543.904 lei.

Ulterior, in scopul realizarii obiectului contractelor respective, societatea comerciala a subcontractat si derulat contracte cu societatile comerciale in cadrul carora Adrian Mates detine calitatea de asociat, iar sotia acestuia detine calitatea de asociat si functia de administrator (Mirada Trade SRL si SC Extracalcar SRL).

Astfel, potrivit ANI, Adrian Mates a incalcat dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, conform carora "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial [...] pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

906 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Ruşine ! (Marţi, 31 martie 2015, 16:43)

    _CK_ [utilizator]

    Să îţi fie ruşine Adrian Mates ! Huuuuăăăăă !!! Deşi nu cred că mai există aşa ceva la astfel de primari.


Abonare la comentarii cu RSS

Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de o sentinta definitiva care nu a fost pusa in aplicare? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by