Inspectoratul de Stat in Constructii are inca de recuperat aproape jumatate din prejudiciul stabilit in procesul "Trofeul Calitatii"

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 19 februarie 2015, 14:17 Monitorizari | Sentinte definitive >> Articole


Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) nu recuperase pana la 31 decembrie 2013 tot prejudiciul stabilit in procesul "Trofeul calitatii". Instanta stabilise in 2012 ca Adrian Nastase si alti cinci inculpati din dosar sa plateasca in solidar un prejudiciu de 6,48 milioane de lei. Curtea de Conturi a constatat ca pana la sfarsitul lui 2013, ISC recuperase doar 3,3 milioane de lei. La solicitarea HotNews.ro, reprezentantii ISC au recunoscut ca nici pana astazi nu au reusit sa recupereze diferenta de 3,1 milioane de lei.

"Pentru diferenta ramasa de recuperat in valoare de 3.144 mii lei, reprezentand sume aferente unor debitori peste un an (persoane fizice si juridice) masurile intreprinse de ISC nu au avut drept rezultat recuperarea creantei pana la 31.12.2013", se arata in raportul Curtii de Conturi pe 2013.

ISC spune ca suma recuperata provine de la Adrian Nastase. Ceilalti de la care trebuie sa primeasca bani sunt inculpatii Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Bogdan Popovici, Mariana Popovici si Cristian Mihail Vasile.

Reamintim ca pe 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. Instanta a mai dispus ca Adrian Nastase si ceilalti cinci inculpati din dosar sa plateasca in solidar prejudiciul de 6,4 milioane lei. Din aceasta suma, Adrian Nastase, in solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marian Ioana si Bogdan Popovici, Cristian Mihail Vasile si societatile Arond SRL si Eurografica SRL, a fost obligat de catre instanta suprema la plata a peste 3,3 milioane de lei despagubiri catre ISC. Restul sumei calculate drept prejudiciu este in sarcina inculpatilor Jianu, Gasparovici, sotii Popovici si Vasile.

"Instanta a obligat in solidar pe inculpatii Adrian Nastase, Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Bogdan Popovici si Mariana Popovici, aceasta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Arond SRL, si pe inculpatul Cristian Mihail Vasile, aceasta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Eurografica SRL, la plata catre partea civila-Inspectoratul de Stat in Constructii- a sumei de 3.337.452 RON despagubiri civile.

Totodata, prin aceeasi sentinta penala, instanta a obligat in solidar pe inculpatii Paula Irina Jianu, Diana Gasparovici, Bogdan Popovici si Mariana Popovici, aceasta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Arond SRL, si pe inculpatul Mihail Cristian Vasile, aceasta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Eurografica SRL, la plata catre partea civila-Inspectoratul de Stat in Constructii-a sumei de 3.143.931 RON despagubiri civile.

Prin cererea de executare silita inregistrata la ISC sub nr 12.247/3/13.12.2012, Inspectoratul de Stat in Constructii a solicitat BEJ Vicentiu Pascal Timnea, realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, precum si recuperarea separata (distincta) a cheltuielilor de executare si a altor sume, avansate si/sau acordate potrivit legii.

Din totalul prejudiciului statuat in titlul executoriu sus-mentionat, ISC a recuperat prima indiviziune din titlul executoriu, respectiv suma de 3.337.458, de la debitorul Adrian Nastase.

ISC staruie in recuperarea diferentei de creanta in cuantum de 3.143.931 RON, atat prin intermediul executorului judecatoresc, cat si prin intermediul instantelor de judecata", se arata in raspunsul ISC transmis HotNews.ro.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1995 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  Nastase s a folosit de restul (Joi, 19 februarie 2015, 14:19)

  un domn [utilizator]

  MORAL este sa plateasca si diferenta ca are de unde
 • +6 (6 voturi)    
  Aici mi-a placut Nastase (Joi, 19 februarie 2015, 14:21)

  Daniels22026 [utilizator]

  - Cit face consumatia?
  - 750 de mii sefu'!
  - Ia de aici! Pastreaza restu'!
  - Saru' mina coane! Sa traiasca si sa mai daruiasca!
  - Hai pa! Va pup! La Cornu ma gasiti.
 • +2 (2 voturi)    
  IATA DE CE CORUPTIA A FOST SI ESTE (Joi, 19 februarie 2015, 15:24)

  deval [utilizator]

  MAI PROFITABILA DECAT EVAZIUNEA ! Firmele, pfa sau persoanele fizice platesc si pe cauze abuzive, din necunoastere, din prostie, pe interpretari sau ca urmare a evaziunii si cu majorari+penalitati iar din coruptie (atunci cand se dovedeste) , se plateste uneori cate ceva ! De ce Fa ?! Pana la ce capat e dreptatea ta ?
 • +2 (2 voturi)    
  ISC de executatre silita n-ai auzit ??? (Joi, 19 februarie 2015, 19:38)

  andreesanu [utilizator]

  Ori sunteti partasi cu hotii ,or de rea credinta .
  De executare silita n-ati auzit ???


Abonare la comentarii cu RSS

Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de o sentinta definitiva care nu a fost pusa in aplicare? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by