Monitorizari Sentinte Definitive

Ai o sentinta judecatoreasca definitiva, dar nepusa in executare? Raporteaz-o aici

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 20 februarie 2015, 17:15 Monitorizari | Sentinte definitive >> Articole


Raportati sentintele definitive nepuse in executare
Foto: Photoxpress.com
Cetatenii obisnuiti sau companiile se lovesc, dupa ani de procese, de urmatoarea problema: sentinta definitiva nu este pusa in executare. In ce priveste restituirea proprietatilor, de pilda, situatia a devenit dramatica. Sunt insa multe alte domenii unde hotararile definitive intarzie sa fie puse in executare, cum ar fi marile procese de coruptie pe partea de recuperare a predudiciului sau sentintele definitive ale ANI. HotNews.ro si Euractiv au dezvoltat sectiunea Monitorizari Sentinte Definitive, o initiativa civica de sensibilizare a opiniei publice si de promovare a aplicarii eficiente a hotararilor judecatoresti definitive.

 • HotNews.ro invita cititorii, persoane fizice sau companii, sa raporteze cazuri de sentinte judecatoresti defnitive care nu sunt puse in executare. Va rugam trimiteti detaliile la adresa sentinte@hotnews.ro

 • Nota: Sectiunea nu este dedicata proceselor in curs. Cazurile despre procese in desfasurare nu vor fi luate in considerare.

Punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti definitive - o conditie prealabila a statului de drept” reprezinta o initiativa civica de sensibilizare a opiniei publice si de promovare a aplicarii eficiente a hotararilor judecatoresti definitive.

Initiativa este derulata in parteneriat de Asociatia Actori Europeni si HotNews.ro si presupune crearea unui mecanism interactiv de monitorizare care raspunde necesitatii semnalarii si constientizarii publice cu privire la modul defectuos in care sunt aplicate si respectate deciziile definitive si irevocabile ale instantelor de judecata romanesti nepuse in aplicare, precum si procedurile de confiscare si recuperare a prejudiciului cauzat statului roman. 

Scopul general al acestui proiect este sprijinirea si incurajarea autoritatilor judiciare in indentificarea si limitarea vulnerabilitatilor sistemului de justitie romanesc dar si asigurarea transparentei efective prin facilitarea accesului la informatiile relevante in acest domeniu.

Vezi aici detalii despre proiect


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21534 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Hotarari definitive Taxe de mediu (Vineri, 20 februarie 2015, 19:11)

  Johanis [utilizator]

  Ce putem face daca Guvernul printr-o OUG a stabilit, contrar Hotararilor definitive ale instantelor, sa returneze sumele incasate ILEGAL drept Taxe de mediu la inmatricularea autovehiculelor.
  Desi statul a incasat ILEGAL aceste taxe calculate IN AVANS pentru SAPTE ANI, doreste sa-i restituie IN CINCI ANI de la ramanerea definitiva a hotararii instantei.
  Timbrul de mediu actaul a eliminat motivul principal pentru care statul pierdea procesele, respectiv faptul ca taxarea era discriminatorie (se achitau taxe de mediu numai pentru autoturismele aduse din alte state, nu si pentru cele deja existente pe teritoriul tarii), masura este in continuare O TAXA PE TRANZACTIE, aceasta neaplicandu-se pentru masinile care circula, polueaza, dar nu-si schimba proprietarul.
  Cum se poate contesta o OUG?
  A atacat cineva aceasta OUG?
 • -3 (5 voturi)    
  ... (Vineri, 20 februarie 2015, 19:28)

  7cats [utilizator]

  So invers?
  Cum e?
  Cum e sa fii executat de bănci etc?
  Vad ca încurajați in abuz care se petrece in Romania .
 • +6 (6 voturi)    
  Cathedral Plaza (Sâmbătă, 21 februarie 2015, 7:04)

  bogdan [anonim]

  parca si cladirea aia de birouri din centrul Bucurestiului are o sentinta definitiva de demolare si nu s-a intamplat nimic de vreo 2 ani
 • +2 (2 voturi)    
  hj (Sâmbătă, 21 februarie 2015, 15:50)

  dan [anonim]

  Am o HJ definitiva cu o banca si nu a fost pusa in aaplucare..
 • -1 (1 vot)    
  FNI (Sâmbătă, 21 februarie 2015, 17:31)

  zrd [anonim]

  Este un alt exemplu de nerspectare a hotararilor judecatoresti de catre AAAS.
 • +3 (3 voturi)    
  ASPA (Duminică, 22 februarie 2015, 3:13)

  tudor74 [utilizator]

  Curtea de apel Bucuresti a suspendat activitatea ASPA (Legea nr. 258/2013) in Iunie 2014 si cu toate astea hingherii lui Oprescu si Bancescu continua sa prinda si omoare caini, facturile enorme de 250 de roni pt un singur caine continua sa curga la primarie pe care le platim noi.
 • 0 (0 voturi)    
  Toate hotararile definitive din Romania... (Luni, 23 februarie 2015, 21:45)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  ...in care organele fiscale - ANAF nu duc la indeplinire masurile de confiscare a bunurilor in vederea recuperarii prejudiciilor. Doar cca. 5% se pun in executare de finante...Asta se cheama abuz in serviciu in sarcian celor care nu-si indeplinesc atributiile. Ar trebui luate masuri urgente. Daca nici cand sunt hotarari judecatoresti definitive nu se recupereaza prejudiciul, atunci cand? ANAF si bate joc de justitie, de toti cetatenii tarii...
 • 0 (0 voturi)    
  PENTRU GUVERN STATUL DE DREPT NU ESTE OBLIGATORIU (Miercuri, 25 februarie 2015, 11:03)

  MOLDOVEANU [anonim]

  Sentinta penala nr. 423/2007 emisa de CURTEA DE APEL BUCURESTI in dosarul FNI SI PE CARE AUTORITATEA PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI avea obigatia sa o puna in aplicare si care nici pena la aceasta data nu a facut-o. Ma intreb, este sau nu stat de drept daca o institutie a statului refuza sa puna in executare o Sentinta Penala


Abonare la comentarii cu RSS

Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de o sentinta definitiva care nu a fost pusa in aplicare? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by