Statul roman cauta averea lui Marian Iancu, fostul patron al clubului Poli Timisoara, in mai multe state

de Alexandra Ciordas     HotNews.ro


Marian Iancu
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri si fostul patron al clubului de fotbal Poli Timisoara a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, pe 14 octombrie 2014, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani "RAFO". Atunci, Procurorii DIICOT dispuneau completarea de catre organul insarcinat "cu punerea in executare a dispozitiilor deciziei penale (Biroul Executari Penale din cadrul Tribunalului Bucuresti) a cererilor de comisie rogatorie transmise in vederea indisponibilizarii conturilor si actiunilor si activelor societatilor comerciale la care inculpatii figureaza ca imputerniciti, beneficiari reali, actionari sau administratori, situate in tara si in strainatate".

Reporterul Hotnews.ro a transmis o solicitare la Tribunalul Bucuresti pentru a afla daca a fost infiintata o astfel de comisie rogatorie si in ce stadiu se afla recuperarea prejudiciului in cazul omului de afaceri.

Potrivit raspunsului primit de la Tribunalul Bucuresti "Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni a transmis cereri catre mai multe state in vederea identificarii conturilor bancare, a bunurilor mobile si a celor imobile apartinand inculpatului Marian Iancu, cererea de comisie rogatorie internationala activa putand fi formulata dupa primirea acestor relatii si a identificarii cu exactitate a organului judiciar rogat".

Astfel, se arata in raspunsul primit la solicitarea reporterului HotNews.ro, comisia rogatorie internationala va putea fi adresata unui organ judiciar dupa ce vor fi primite informatiile necesare de la  Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni si de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Reamintim ca Marian Iancu, fostul patron al Poli Timisoara, condamnat definitiv pentru spalare de bani s-a folosit de o firma off-shore infiintata in Delaware, Statele Unite, pentru a face privatizari ilegale.

In ceea ce priveste recuperarea prejudiciul, Tribunalul Bucuresti a precizat ca "demersurile in acest sens urmeaza a fi intreprinse de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

199 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de o sentinta definitiva care nu a fost pusa in aplicare? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by