Un cititor HotNews.ro a trimis pe adresa sentinte@hotnews.ro o sentinta definitiva din anul 2007 prin care "parata SC.Hidrotehnica SA este obligata sa ii lase reclamantului in plina proprietate o suprafata de teren de 1387 mp". In anul 2012, Judecatoria Orsova emite si o incuviintare de executare silita a sentintei irevocabile din 2007. Cu toate acestea, in ciuda unei decizii definitive si a unei incuvintari de executare silita, cititorul HotNews.ro sustine ca nu a intrat in posesia terenului.

Potrivit documentelor trimise de cititorul HotNews.ro, acesta a dat in judecata Hidrotehnica Orsova in anul 2004 si a solicitat instantei sa dispuna obligarea paratei sa ii lase in deplina proprietate o suprafata de 2201 mp, donata prin contract si ocupata abuziv la momentul procesului.

Potrivit sentintei primite de reporterul HotNews.ro, Hidrotehnica Orsova a solicitat respingerea actiunii, sustinand ca terenul revendicat face parte dintr-o suprafata mai mare ce i-a fost atribuit printr-o sentinta civila in 1996.

In urma unei expertize tehnice, Judecatoria Orsova a admis actiunea formulata de reclamant si a obligat Hidrotehnica "sa ii lase reclamantului in deplina proprietate si pasnica folosinta suprafata de 1725 mp inscrisa in CF a localitatii Eselnita".

Dar, potrivit documentelor trimise de cititorul HotNews.ro, Hidrotehnica a formulat recurs impotriva sentintei civile initiale, motivand ca "hotararea este netemeinica intrucat terenul in litigiu a fost expropriat iar autorul reclamantului (n.red. persoana care i-a donat prin contract terenul cititorului HotNews.ro) a fost despagubit.

Ca rezultat, Tribunalul Mehedinti "a admis recursul, a casat sentinta si a trimis cauza spre rejudecare instantei de fond [...] intrucat judecatorul de la fond nu a staruit in aflarea adevarului, apreciiand ca se impune efectuarea unei contraexpertize sau completarea expertizei deja efectuate", se arata in documentele trimise de cititor.

Dupa repunerea pe rol si efectuarea raportului de expertiza s-a constatat ca Hidrotehnica "se afla in posesia terenului expropriat in suprafata de 1064 mp, dar si in posesia suprafetei de 323 mp teren neexpropriat, ocupand in total suprafata de 1387".

Documentele primite pe adresa sentinte@hotnews.ro arata ca instanta a constatat ca "SC Hidrotehnica SA Orsova a ocupat fara drept suprafata de 1387 de mp din terenul proprietatea reclamantului, motiv pentru care actiunea in revendicare formulata de acesta apare ca justificata".

Astfel, sentinta cu drept de recurs din anul 2006 "dispune ca parata sa ii lase reclamantului in deplina proprietate si pasnica folosinta suprafata de 1387 mp inscrisa in CFa localitatii Eselnita".

Sentinta primita de reporterul HotNews.ro arata ca aceasta a devenit definitiva si irevocabila in data de 4 mai 2007, in urma respingerii recursului formulat de Hidrotehnica.

In plus, la data de 28 februarie 2012, Judecatoria Orsova a incuviintat executarea silita a sentintei trimise pe adresa redactiei, dar in ciuda celor doua decizii, cititorul HotNews.ro sustine ca si astazi, dupa 8 ani de zile de la pronuntarea unei decizii definitive, asteapta restituirea celor 1387 mp.

Nota Redactiei: HotNews.ro nu isi asuma raspunderea pentru datele primite de la cititori sau pentru monitorizarea finala a cazului

Citeste si: