Monitorizari Sentinte Definitive

Drama proprietarilor: Un cititor HotNews asteapta de 8 ani restituirea unui teren de 1387 mp, ocupat fara drept de Hidrotehnica Orsova

de A.C.     HotNews.ro


 documente
(11 Mar 2015) PDF, 644KB
Un cititor HotNews.ro a trimis pe adresa sentinte@hotnews.ro o sentinta definitiva din anul 2007 prin care "parata SC.Hidrotehnica SA este obligata sa ii lase reclamantului in plina proprietate o suprafata de teren de 1387 mp". In anul 2012, Judecatoria Orsova emite si o incuviintare de executare silita a sentintei irevocabile din 2007. Cu toate acestea, in ciuda unei decizii definitive si a unei incuvintari de executare silita, cititorul HotNews.ro sustine ca nu a intrat in posesia terenului.

Potrivit documentelor trimise de cititorul HotNews.ro, acesta a dat in judecata Hidrotehnica Orsova in anul 2004 si a solicitat instantei sa dispuna obligarea paratei sa ii lase in deplina proprietate o suprafata de 2201 mp, donata prin contract si ocupata abuziv la momentul procesului.

Potrivit sentintei primite de reporterul HotNews.ro, Hidrotehnica Orsova a solicitat respingerea actiunii, sustinand ca terenul revendicat face parte dintr-o suprafata mai mare ce i-a fost atribuit printr-o sentinta civila in 1996.

In urma unei expertize tehnice, Judecatoria Orsova a admis actiunea formulata de reclamant si a obligat Hidrotehnica "sa ii lase reclamantului in deplina proprietate si pasnica folosinta suprafata de 1725 mp inscrisa in CF a localitatii Eselnita".

Dar, potrivit documentelor trimise de cititorul HotNews.ro, Hidrotehnica a formulat recurs impotriva sentintei civile initiale, motivand ca "hotararea este netemeinica intrucat terenul in litigiu a fost expropriat iar autorul reclamantului (n.red. persoana care i-a donat prin contract terenul cititorului HotNews.ro) a fost despagubit.

Ca rezultat, Tribunalul Mehedinti "a admis recursul, a casat sentinta si a trimis cauza spre rejudecare instantei de fond [...] intrucat judecatorul de la fond nu a staruit in aflarea adevarului, apreciiand ca se impune efectuarea unei contraexpertize sau completarea expertizei deja efectuate", se arata in documentele trimise de cititor.

Dupa repunerea pe rol si efectuarea raportului de expertiza s-a constatat ca Hidrotehnica "se afla in posesia terenului expropriat in suprafata de 1064 mp, dar si in posesia suprafetei de 323 mp teren neexpropriat, ocupand in total suprafata de 1387".

Documentele primite pe adresa sentinte@hotnews.ro arata ca instanta a constatat ca "SC Hidrotehnica SA Orsova a ocupat fara drept suprafata de 1387 de mp din terenul proprietatea reclamantului, motiv pentru care actiunea in revendicare formulata de acesta apare ca justificata".

Astfel, sentinta cu drept de recurs din anul 2006 "dispune ca parata sa ii lase reclamantului in deplina proprietate si pasnica folosinta suprafata de 1387 mp inscrisa in CFa localitatii Eselnita".

Sentinta primita de reporterul HotNews.ro arata ca aceasta a devenit definitiva si irevocabila in data de 4 mai 2007, in urma respingerii recursului formulat de Hidrotehnica.

In plus, la data de 28 februarie 2012, Judecatoria Orsova a incuviintat executarea silita a sentintei trimise pe adresa redactiei, dar in ciuda celor doua decizii, cititorul HotNews.ro sustine ca si astazi, dupa 8 ani de zile de la pronuntarea unei decizii definitive, asteapta restituirea celor 1387 mp.

Nota Redactiei: HotNews.ro nu isi asuma raspunderea pentru datele primite de la cititori sau pentru monitorizarea finala a cazului

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1552 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  asadar... (Miercuri, 11 martie 2015, 16:12)

  lucyan [utilizator]

  exista o decizie definitiva si irevocabila pe care autoritatile statului nu o pun in aplicare....
  pe terenul de la nana s-a pus sechestru, in conditiile in care autoritatile statului, inclusiv justitia au eliberat niste documente, scrise negru pe alb, ca terenul este de vanzare si ca noul proprietar este ileana basescu...
  ma doare-n cot de ileana, dar ma doare cand vad ca justitia nu este justitie, cum sa pedepsesti un cumparator de buna credinta pe motiv ca altii au incalcat legea ...
  dreptul asupra proprietatii este garantat prin constitutie...
  daca autoritatile statului stabilesc niste vinovati de acte false, atunci sa se indrepte asupra acelora pentru a-si recupera prejudiciul, ca inteleg ca statul a fost prejudiciat, nu cetatenii de la care s-a cumparat...
  pana la o sentinta definitiva, nu poti sechestra ceva doar pe niste speculatii, si nici cand sentinta va fi definitiva, tot nu poti sechestra proprietatea pana cand nu despagubesti proprietarul de buna credinta sau ajungi la o intelegere cu acesta, nu abuzezi cu institutiile statului, care pana una alta, sunt adevaratele vinovate de magariile de la nana si ele, reprezentantii lor, ar trebui sa dea socoteala statului...
  • +1 (1 vot)    
   Daca in loc de Ileana erati Dvs? (Miercuri, 11 martie 2015, 17:11)

   mucenic [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

   Tot va mai durea in cot? Cand va va durea in cot de Ileana, atunci justitia va fi cum vreti Dvs. Justitia este ceva abstract, Ileana reprezinta pe fiecare din noi.
 • +1 (1 vot)    
  Si ce e de facut in asemenea situatii? (Joi, 12 martie 2015, 10:41)

  Excelsior [utilizator]

  Ca pe cei care nu aplica aceste hotarari definitive ii doare`n cot ca scrieti aici de ele, poate nici nu citesc HN.
  Daca nu oferiti si solutii e inutila initiativa dvs, poate va ajuta sa aveti mai multi cititori dar atat.


Abonare la comentarii cu RSS

Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de o sentinta definitiva care nu a fost pusa in aplicare? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by