Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a recuperat cei 119.000 lei si 200.000 de euro de la fostul senator PSD, Catalin Voicu, in dosarul in care acesta ispaseste o condamnare de 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, alaturi de afaceristii Costel Casuneanu si Marius Locic. Hotararea definitiva si irevocabila a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost luata pe 22 aprilie 2013, la 1846 de zile de la inceperea urmaririi penale.

Catalin VoicuFoto: Agerpres

Procedura de recuperare a banilor stagneaza insa de aproximativ doi ani deoarece, spun reprezentantii ANAF, sumele respective nu au fost gasite in conturile si nici in proprietatile personale ale inculpatului, motiv pentru care recuperarea debitelor nu s-a realizat inca.

Pentru Catalin Voicu procedura de recuperare a sumelor de 119.000 lei şi 200.000 Euro, este in curs de derulare. Intrucat nu au fost identificate disponibilitati semnificative in conturile bancare si nu s-au identificat bunuri mobile sau imobile in proprietatea debitorului, organele fiscale teritoriale deruleaza alte demersuri specifice pentru recuperarea debitelor”, precizeaza ANAF intr-un raspuns oficial solicitat de reporterul HotNews.

Afaceristii Marius Locic si Costel Casuneanu, i-au oferit in 2009 fostului parlamentar PSD sute de mii de euro pentru a interveni favorabil pe langa organele care instrumentalizau dosarele in care erau cercetati cei doi (o acuzare de inselaciune si respectiv un litigiu intre firma de constructii PA&CO si CNADNR). Sumele primite de Catalin Voicu au ajuns astfel la judecatorul Florin Costiniu care ar fi promis sa intervina in favoarea inculpatilor.

In prima instanta, in iunie 2012, Catalin Voicu a primit o condamnare de 5 ani de inchisoare cu executare insa in 2013, completul de 5 judecatori condus de presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a decis condamnarea definitiva si irevocabila a fostului senator la 7 ani de inchisoare cu executare.

Alaturi de acesta, Marius Locic a primit 4 ani de inchisoare cu executare, in timp ce Costel Casuneanu si Florin Costiniu au primit fiecare cate 4 ani de inchisoare cu suspendare. Totodata, judecatorii ICCJ au hotarat pe 22 aprilie 2013 si confiscarea “de la inculpatul Voicu Catalin a sumelor de 200.000 euro si 119.000 RON prin obligarea inculpatului la plata acestor sume catre stat”, sume care, dupa cum s-a aratat, nu au fost recuperate pana in prezent.