Sefa CNA, Laura Georescu, si membrul Christian Mititelu au blocat prin absenta sedinta de marti a Consiliului, in care erau programate spre dezbatere reclamatii de la DNA, Laura Codruta Kovesi, CSM si telespectatori la adresa postului Antena 3, reclamatii "care zac din luna iunie prin sertarele" forului audiovizual, scrie pe blogul sau Narcisa Iorga, membru CNA care ar fi trebui sa conduca sedinta de azi. "Cancelaria si secretariatele celor doi (Georgescu si Mititelu - n.red.) au incercat sa ii contacteze dar nu au raspuns", scrie la randul sau, pe Facebook, un alt membru al Consiliului, Valentin Jucan.

Potrivit Narcisei Iorga, "reclamatiile DNA, a procurorului sef Laura Codruta Kovesi, a CSM si ale mai multor telespectatori, care zac din luna iunie prin sertarele CNA sunt, in opinia mea, motivul pentru care Laura Georgescu, presedintele CNA, si cel mai fidel sustinator al comportamentului sau, fostul director BBC Romania, Christian Mititelu au chiulit astazi de la sedinta public a Consiliului. "

Ce spune, intre altele, Narcisa Iorga:

  • "Dupa aproape patru luni de la sesizarea Consiliului, am indraznit sa inscriu aceste reclamatii pe ordinea de zi a sedintei pe care urma sa o conduc astazi. Laura Georgescu si Christian Mititelu au facut imposibila desfasurarea sedintei, lipsind nemotivat."
  • "In ultimele saptamani, Laura Georgescu a impus Departamentului juridic al CNA sa aminteasca membrilor Consiliului, inaintea fiecarei sedinte publice, ca o instanta de judecata a anulat o sanctiune data de CNA pe motiv ca ea a fost aplicata dupa mai mult de sase luni de la producerea faptei. Sentinta nu este definitiva si irevocabila. Totusi, ea pare sa faca legea in CNA."
  • "Acum pot sa inteleg de ce Laura Georgescu trage de timp: faptele Antenei 3 de atac sustinut, in aceasta vara, la adresa unor magistrati, se vor prescrie. Pentru asta, ar mai fi necesare doua luni. Peste doua saptamani, CNA nu va mai functiona intrucat va ramane cu sapte membri, patru mandate fiind expirate. Cvorumul prevazut de lege este de opt membri. Reluarea activitatii CNA este probabil a fi reluata dupa 1 ianuarie sau chiar 1 februarie. Va fi prea tarziu pentru reclamatiile DNA si CSM."
  • "Calea cea mai simpla de amanare a analizei reclamatiilor ce au ca subiect emisiunile Antenei 3 in care s-au adus acuzatii neprobate la adresa magistratilor Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA si Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, este de a se sustrage din cvorum. Laura Georgescu stia de ieri ca doi dintre membrii Consiliului sunt in concediu: Rasvan Popescu si Lorand Turos. Ramaneau noua. Cvorumul de sedinta este de opt membri. Laura Georgescu si Christian Mititelu nu s-au prezentat astazi la sedinta CNA."
  • Comentariile Narcisei Iorga, pe larg aici

Ce spune Valentin Jucan, membru CNA, pe Facebook:

  • "Conform noului Regulament de organizare si functionare, la conducerea sedintei de astazi trebuia sa fie Narcisa Iorga. La ora 10:10, in sala de plen erau prezenti Radu Calin Cristea, Viorel Buda, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Florin Gabrea si subsemnatul. In concediu erau Rasvan Popescu si Lorand Turos. Am asteptat 20 minute aparitia Laurei Georgescu si a lui Christian Mititelu. Cancelaria si secretariatele celor doi au incercat sa ii contacteze dar nu au raspuns. Nici macar nu au catadicsit sa transmita ca nu vor participa. Ar fi putut sa o faca macar din respect pentru presa si invitatii care isi asteptau randul pentru ordinea de zi: acordari de licente, prelungiri de licente.(...)"