Deputatul Sebastian Ghita sustine ca evenimentele de saptamana trecuta, mai exact extinderea masurii sechestrului dispusa de procurorii DNA in dosarul Hertanu, interdictia de a parasi Ploiestiul si de a-si exercita functia de parlamentar, par "un fel de razbunare". Ghita s-a prezentat luni la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova, potrivit obligatiilor stabilite prin masura controlului judiciar.

Sebastian GhitaFoto: HotNews / DP

Deputatul a mai afirmat ca va merge in cursul zilei de luni la DNA pentru a da noi detalii si explicatii in dosarul Hertanu.

"Nu pricep care e sensul blocarii conturilor persoanelor si firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodata in viata mea", a declarat Ghita, adaugand ca "astazi, sa sechestrezi conturile unei firme fara un minim de dovezi este un abuz".

"Imi e in primul rand rusine de oamenii aceia. Sa pui sechestru pe contul de pensii al mamei, pe un coafor, pe niste firme cu care nu am legatura pare un fel de razbunare", sustine Ghita, calificand "tot ce s-a intamplat saptamana trecuta" drept "un fel de razbunare".

"Voi merge la procurorul Onea sa fac mai multe cereri. Am senzatia ca saptamana trecuta, lucrurile fiind tensionate si agitate, s-au facut multe lucruri de-a valma. Am citit cu rabdare documentele pe care mi le-a pus la dispozitie, am verificat cu atentie acuzatiile. Din pacate, miercuri, cand acuzatiile au fost aduse, nu am avut posibilitatea sa explic si varianta mea si ceea ce cred eu despre acele acuzatii. Sper ca astazi (...) sa ma primeasca si sa ii pot da noi detalii despre subiectul Hertanu. Au aparut noi inregistrari, documente, pozitii si supozitii la dosar si am gasit argumente care sa il faca sa creada ca implicarea mea in chestiunea cu Hertanu nu a fost cea pe care o suspecteaza", a mai afirmat deputatul.