Amenintarea grupului Lukoil cu inchiderea definitiva a rafinariei Petrotel din Ploiesti, in cazul in care nu va fi ridicat sechestrul instituit pe stocurile si pe patrimoniul companiei, reprezinta o presiune la adresa procurorilor, a declarat joi procurorul general Tiberiu Nitu.

"Aceasta declaratie este de natura sa puna presiune pe procurori si sa-i timoreze", a afirmat Nitu dupa sedinta plenului CSM, in care s-a decis sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la declaratiile politicienilor referitoare la justitie, incusiv cele ale premierului Victor Ponta despre dosarul Lukoil.

Reamintim ca premierul Ponta a criticat luni masurile luate de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, care pusesera sechestru pe conturile si pe stocurile de materii prime ale Petrotel Lukoil.

Prim-vicepresedintele Lukoil, Vladimir Nekrasov, a declarat miercuri ca grupul va lua decizia de a inchide definitiv rafinaria Petrotel Ploiesti daca, pana vineri, procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile si pe patrimoniul companiei.

Ulterior, Nekrasov a anuntat ca a incheiat o intelegere cu procurorii romani, insa ramane ca pana vineri conducerea grupului petrolier sa decida daca va inchide sau nu rafinaria.