Alianta Crestin-Liberala a finalizat sesizarea catre CSM privind declaratiile premierului Victor Ponta in cazul dosarului de incompatibilitate al presedintelui PNL, Klaus Iohannis, urmand ca acest document sa fie depus miercuri, a anuntat prim-vicepresedintele ACL Alina Gorghiu.

"Am finalizat sesizarea catre CSM in ceea ce priveste incalcarea de catre Victor Ponta, premierul iresponsabil si inconsecvent, a legii, din punctul nostru de vedere, a Constitutiei, prin exercitarea unor presiuni inacceptabile asupra justitiei. ACL crede ca Victor Ponta, bulversat de valul de coruptie din jurul lui si de faptul ca toate semnele arata pierderea iminenta a alegerilor, si-a intensificat declaratiile publice cu privire la justitia din Romania si declaratii publice care sa interfereze cu activitatea instantelor din Romania. (...) In temeiul articolului 131, alineatul 1 din Constitutia Romaniei si a articolului 30, alineatul 1 din Legea 317/2014 privind CSM, adresam aceasta sesizare prin care solicitam sa se dispuna de catre CSM verificari cu privire la afectarea independentei si impartialitatii judecatorilor investiti cu solutionarea dosarului aflat pe rolul ICCJ", a declarat Gorghiu miercuri, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Ea a aratat ca sesizarea va fi depusa miercuri si vizeaza declaratiile 'total nepotrivite' ale candidatului PSD-PC-UNPR la Presedintie, Victor Ponta, in cazul dosarului lui Klaus Iohannis.

Ponta a afirmat luni ca Iohannis va fi declarat incompatibil de ICCJ.

"Rezultatul este stiut de toata lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca, pana acum, asta este practica unitara a Inaltei Curti. Deci, in toate cazurile anterioare au spus la fel. Daca ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, aparea o tulburare in opinia publica. Asa, domnul Iohannis va pierde in noiembrie alegerile, va fi primar si ca primar banuiesc ca nu va mai exista niciun fel de presiune asupra Curtii supreme sa dea o decizie impotriva tuturor deciziilor de pana acum", a spus Ponta.