Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara ca urmare a declaratiilor lui Adrian Sarbu referitoare la "activitatile desfasurate in dosarul Mediafax, instrumentat la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

"Ca urmare a afirmatiilor lansate in spatiul public de domnul Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax Group, in cuprinsul carora a facut mai multe referiri la activitatile desfasurate in dosarul 'Mediafax', instrumentat la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor PICCJ, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", precizeaza CSM, potrivit Mediafax.

De asemenea, CSM "solicita tuturor factorilor implicati sa aiba in vedere faptul ca sunt in desfasurare proceduri judiciare si este necesar sa fie respectata obligatia de rezerva ce incumba fiecarei persoane pentru a se evita prejudicierea unor institutii fundamentale ale statului de drept".

Adrian Sarbu a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Adrian Sarbu a afirmat ca dosarul Mediafax are ca scop distrugerea institutiilor media pe care le-a construit in ultimii 25 de ani.

"Cazul Mediafax - Adrian Sarbu, fabricat la comanda lui Pontaghita si a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gandul, Ziarul Financiar, institutii media pe care le-am construit in ultimii 25 de ani si pecare le-am mentinut independente politic. Scenariul pe care il executa procurorii, inspectorii DGAF, ANAF si politistii de urmarire penala, toti sprijiniti copios de SRI, urmareste punerea sub urmarire penala a unor persoane din managementul companiilor mele sub invinuiri neprobate, arestarea si fortarea lor sub santajul mentinerii in arest pentru a ma denunta drept marele instigator la evaziune fiscala si spalare de bani al Romaniei, asa cum Ponta a indicat in iesirile lui publice inca de acum 1 an. In plan public, informatii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghita cunoscute sau acoperite, pentru a forta decizia judecatorilor care trebuie sa aprobe mandatul", a declarat Sarbu.