Noi imagini filmate din avion cu tronsoanele aflate in constructie din autostrada A1 de la Timisoara si pana langa Deva au fost publicate de catre utlizatorii forumului peundemerg.ro dedicat subiectelor de infrastructura. Inregistrarile surprind evolutia lucrarilor pe tronsoanele A1 Timisoara - Lugoj (Lot 2) si A1 Lugoj - Deva (Loturile 2,3,4), tronsoane ce au termen de finalizare prima parte a anului urmator. Odata finalizate, aceste loturi ar completa actualele "cioturi" de autostrada din Vestul tarii si ar duce la un coridor continuu de la Arad si pana la Sibiu.

Autostrada A1 Timisoara - Lugoj, Lot 2 - martie 2015Foto: Captura YouTube

A1 Lugoj - Deva, Lot 2

Filmarea de mai jos incepe din capatul autostrazii de langa localitatea Izvin si continua spre est pana la capatul dinspre Sanovita, acolo unde tronsonul aflat in constructie se lipeste de autostrada A1 Lugoj - Deva, Lot1, inaugurata in decembrie 2013, dar cu 10 km nefunctionali tocmai pentru ca nu exista o continuitate spre Timisoara sau macar o descarcare pentru trafic.

Autostrada Timisoara - Lugoj, Lot 2

Autostrada Timisoara - Lugoj, Lot 2

Foto: Hotnews

Lungime: 25,6km

Cost: cca. 96.4 mil. Euro fără TVA.

Constructor: Tirrena Scavi

STADIU ACTUAL: In constructie. Stadiu fizic de peste 65%. Sanse reale de a fi terminata pana la finele lui 2015

Informatii detaliate despre proiect pe pagina dedicata din sectiunea speciala "Monitorizari. proiecte de Infrastructura":

---

A1 Lugoj - Deva, Loturile 2, 3, 4

Filmarea de mai jos incepe din apropierea localitatii Dumbrava, acolo unde se termina Lotul 1 din Autostrada Lugoj - Deva (inaugurata in decembrie 2013) si se continua cu Loturile 2 si 3, aflate in prezent in constructie. Al doilea video arata Lotul 4 pana langa Deva.

Lungime: 72 de km

Valoare totala: 1,56 mld lei (351 mil euro)

Constructor si valoarea contractului pe fiecare lot:

Autostrada Lugoj - Deva (loturile 2,3,4)

Autostrada Lugoj - Deva (loturile 2,3,4)

Foto: Hotnews

Lotul 2 - Constructor: JV Salini Construttori SpA (Impregilo SpA) / Secol SpA - Valoare contract: 562.73 milioane lei

Lot 3 - Constructor: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis

Lot 4 - Constructor: JV SPEDITION UMB SRL / TEHNOSTRADE SRL - Valoare contract: 419.4 milioane lei

Termenul de finalizare: mai 2016

STADIUl ACTUAL: Pe toate loturile se lucreaza, insa exista intarzieri in avizarea tuturor proiectelor tehnice. Sectoarele cu problema vizeaza punctele cu ecoducte, zona pesterii cu lilieci de langa Soimus si zona haldei de steril de la Mintia

Stadiul fizic la finele lunii februarie:

Lotul 2 - 6,46%

Lotul 3 - 3,92%

Lotul 4 - 23,00%

Informatii detaliate despre proiect pe pagina dedicata din sectiunea speciala "Monitorizari. proiecte de Infrastructura":