Directorul general al Metrorex si-a dat demisia, in urma discutiilor recente avute cu ministrul Ioan Rus, a anuntat marti Ministerul Transporturilor. Membrii Adunarii Generale a Actionarilor a Metrorex au luat act de renuntarea la functia de director general si au aprobat preluarea atributiilor de director general pe o perioada interimara de catre Catalin Homor, director Investitii si Achizitii Publice in cadrul Metrorex.

Aurel RaduFoto: Agerpres

Demisia sefului Metrorex vine pe fondul unor controverse iscate de decizia companiei de a majora tarifele la sfarsitul acestei lunisi de a elimina abonamentul de 62 calatorii, pastrand abonamentul lunar nelimitat, mai scump, in timp ce pentru anul 2015 a bugetat cheltuieli mai mari cu bonusurile angajatilor si contractul de mandat al directorilor.

Mai multe zeci de persoane au protestat, sambata, cerand explicatii pentru elimina cartelei cu 62 de calatorii si cresterea tarifelor, in conditiile in care abonamentul cu 62 calatori costa in prezent 50 lei, iar singurul abonament lunar care va mai fi disponibil este cel lunar, al carui pret va creste la 70 lei.

Ultima scumpire a calatoriilor cu metroul dateaza din august 2012, cea mai mare crestere fiind operata la cartelele de 10 calatorii, care s-au scumpit cu 50%, de la 10 lei la 15 lei.

Ultima scumpire a calatoriilor cu metroul dateaza din august 2012, cea mai mare crestere fiind operata la cartelele de 10 calatorii, care s-au scumpit cu 50%, de la 10 lei la 15 lei.

O alta controversa iscata in ultima perioada vizeaza un contract de circa 310 milioane de euro pentru 51 de trenuri noi de metrou, atribuit de catre Metrorex in urma unei licitatii deschise catre firma spaniola CAF, desi in cadrul procedurii compania romaneasca Astra Vagoane a depus o oferta mai mica (260 milioane euro), insa a fost descalificata din cauza lipsei de experienta relevanta in domeniu in ultimii ani.